Marco Pothuizen blog

Marco Pothuizen blog

Over het blog.

Stukjes vanuit het hart, uit liefde voor de dieren, tegen onrecht of onfatsoen. Soms diepzinnig, een andere keer weer mag het kant noch wal raken. Niets is bedoeld om te kwetsen, maar puur om te vermaken of om over na te denken.

Neem ook eens een kijkje op mijn site.

http://www.marco-pothuizen.nl


Met vriendelijke groet,

Marco

Vismarkt in Mook midden in de wijk.

Algemeen.Posted by Marco Pothuizen Tue, September 04, 2018 21:37:39

Laatst vertelde iemand tegen een bekende van mij dat ik totaal geen gevoel voor humor zou hebben. Wat vreselijk jammer om dat te horen. Niet dat ik geen gevoel voor humor zou hebben, maar dat zoiets simpels niet rechtstreeks aan mij gericht kan worden.

Iedereen heeft gevoel voor humor. Alleen is de variatie helaas oneindig groot te noemen. Zelfs dieren bezitten een gevoel van humor. Bij bomen heb ik het nog niet weten te ontdekken maar het zo mij niet verbazen als ze ons stilletjes uitlachen wanneer wij in hun rustgevende rijk wandelen.

Met humor worden zelfs oorlogen uitgevochten en gewonnen. Denk maar eens aan de vele cartoons die door alle partijen wereldwijd ingezet werden als wapen, om maar niet te zwijgen van de speeches die werden gehouden om het moraal hoog te houden.

Ik heb geen idee welk soort humor aan mijzelf zou moeten worden toegeschreven. Het ligt ook aan de situatie, de lading van het moment.Zo heb ik achter mij een paar buren wonen waarvan het heel makkelijk te raden is of de buurvrouw buiten is of niet. Als zij buiten is zwijgen de vogeltjes abrupt, houden blaffende honden stil, en hoor je de bomen diep zuchten. Begrijp me goed, het is niet zo dat ze schreeuwt of zo, maar haar stemvolume en gelach is hoog genoeg om twijfel te zaaien of je niet uit zelfbescherming tegen gehoorverlies oordopjes moet gaan indoen. Als zij praat mag je werkelijk het hele verhaal meekrijgen, al dan wel of niet gewenst.
Zelfs haar eigen kind zei eens: ”Mam , je schreeuwt.”
Ook ik heb haar eens verteld dat ik op ruim 40 meter afstand eigenlijk geen interesse heb al die informatie. Hoe duur de kapper was, waar ze met vakantie naartoe wil, welke roddel haar kennis had etc, etc.

Toch schijnt het niet door te dringen.
Daarom heb ik speciaal voor haar en haar blèrende gasten een 'uithangbordje' met afbeelding gemaakt wat ik achter mijn schuurtje heb bevestigt.

Wellicht gaat er een lampje branden…wellicht ook niet.
Maar ach, dat is dan ook humor denk ik.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.