Marco Pothuizen blog

Marco Pothuizen blog

Over het blog.

Stukjes vanuit het hart, uit liefde voor de dieren, tegen onrecht of onfatsoen. Soms diepzinnig, een andere keer weer mag het kant noch wal raken. Niets is bedoeld om te kwetsen, maar puur om te vermaken of om over na te denken.

Neem ook eens een kijkje op mijn site.

http://www.marco-pothuizen.nl


Met vriendelijke groet,

Marco

Kunnen overledenen je emotie of gedrag beïnvloedden?

Spiritualiteit.Posted by Marco Pothuizen Tue, August 07, 2018 14:06:44

We staan er bijna nooit bij stil omdat we ons er niet echt bewust van zijn, maar het antwoord luidt; “Ja.”

Alles is energie, en daarom is alles met elkaar verbonden. Tijd en afstand hebben door de mens een definitie gekregen die dan ook alleen hier op Aarde van toepassing is. Dat heden en verleden door elkaar heen lopen (energetisch gezien) vergeet iedereen maar even voor het gemak.
Toch is het een belangrijke factor die ons gedrag zo nu en dan beïnvloed.
Nu zal meteen de fantasie op hol slaan bij sommigen van het lezen van het bovenstaande en denkt meteen aan poltergeistachtige taferelen.
Neen, dan moet ik u teleurstellen. Duivelse exorcistische taferelen mag u meteen vergeten.

Toch worden we regelmatig middels het onderbewuste beïnvloed.
Laatst had ik een paar overleden Amerikaanse soldaten uit de tweede wereldoorlog op bezoek.
In mijn keukenkastje staat een pot pindakaas. Puur en alleen om soms wat satesaus van te maken. Zodra het deksel er vanaf gaat beginnen mijn neusharen uit weerstand van die lucht al te krullen. Het spul stinkt en daarom heb ik nog nooit in mijn hele leven zelfs maar de gedachte gehad om het op een boterham te smeren al zweren sommigen daar bij.
Maar toen de overleden heren bij mij in de keuken stonden nam ik als in een roes een pot uit de kast en vrat zonder al te veel te kauwen meteen drie hele boterhammen op!
Na de derde besefte ik ineens wat er gaande was. Een van de mannen had er enorme trek in...

Nu zult u zeggen dat het gewoon pure onzin is. Echter, hoeveel beslissingen neemt u zonder teveel na te denken en puur op gevoel?
Beslissingen vanuit het onderbewuste doorgegeven…
Ik kan u nog tientallen andere voorbeelden geven maar die bespaar ik u, want je snapt deze materie of je snapt het gewoon niet, wat ook mag.

Ik probeer dus uit te leggen dat we best eens wat meer bewust mogen kijken welke gevoelens we hebben of keuzes maken op een bepaald moment. Dat het niet altijd een, twee, drie te verklaren is, maar dat het antwoord kan liggen in het feit dat we door een overleden persoon worden beïnvloed.

Weet u waarom alcoholisten, drugsgebruikers en mensen die niet kunnen stoppen met teveel eten het zo enorm moeilijk hebben om van hun ongezonde leefpatroon af te komen? Door overledenen die met hen meedrinken, eten etc etc.
Want een overledene kan alleen maar iets daadwerkelijk beleven/ proeven/ ruiken, als zij dat via een andere (levende) doen.

Zo lopen er ook mensen rond met een fobie, voorkeur of afkeur die ze in een vorig leven hebben opgedaan of ervaren, en waar ze in hun huidige leven naar handelen.
Ook dat dragen ze mee in het onderbewuste. Soms neemt het onderbewuste even de regie over.
Ah...nu gaan er lampjes branden? Dat is mooi…daar is deze blog ook voor geschreven.

Have a nice day! Be nice to each other! En wees lief voor uw onderbewuste ;-)  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.