Marco Pothuizen blog

Marco Pothuizen blog

Over het blog.

Stukjes vanuit het hart, uit liefde voor de dieren, tegen onrecht of onfatsoen. Soms diepzinnig, een andere keer weer mag het kant noch wal raken. Niets is bedoeld om te kwetsen, maar puur om te vermaken of om over na te denken.

Neem ook eens een kijkje op mijn site.

http://www.marco-pothuizen.nl


Met vriendelijke groet,

Marco

Handboek voor herkenning van soorten collega's.

Algemeen.Posted by Marco Pothuizen Sat, December 17, 2016 11:14:53

Ieder bedrijf kent ze wel; de sfeerverneukers en matennaaiers.
De wat oudere werknemer heeft ze in de loop der jaren wel leren kennen, maar de wat jongere werknemers hebben nog geen benul wat ze allemaal kunnen tegenkomen. Daarom speciaal voor hen deze beknopte handleiding voor het herkennen van dat soort ellendelingen.

Kontkruipers.
Zij staren altijd heel gebiologeerd naar de anus van hun chef, hopende dat ze er die dag een keer aan mogen ruiken om een wit voetje te kunnen halen. Lukt het niet binnen een week, dan zijn ze het weekend helemaal van slag.

Elleboogwerkers.
Herkenbaar aan de bruine onderarm, welke regelmatig diep in de reet van hun chef zit, met als doel zeer betrouwbaar over te komen. Helaas wat lastig te herkennen in de winter vanwege de lange mouwen, maar meestal is een bruin randje op de pols genoeg bewijs dat het er eentje is.

De kwijlende slemiel.
“Chef, chef, ik weet iets over die daar.”
Geniepig vertrouwt deze dan met lispelende spraak als een soort sméagol nieuwe niet ter zake doende informatie aan zijn chef toe, of liegt er stevig op los.
Als de chef bevestigend knikt, begint het kwijl zoals we dat van de 'pavlov methode' kennen langs de mondhoeken van de slemiel naar beneden te druipen.

De buttplug-collega.
Behoord tot de ergste soort. Gaat graag met de chef mee naar een stil plekje of zijn kantoor om daar 'te scoren'. Dit ras is zeer eenvoudig te herkennen aan hun vreemde loopje vanwege de buttplug die er waarschijnlijk nog in zit.
Vaak zijn deze mannen heimelijk verliefd op hun chef, kaal, en dragen eigenlijk het liefst een rokje, maar kunnen dat niet omdat ze een ellendig huwelijk hebben.

De Paus-collega.
Deze werknemer heeft slechts één overall per jaar nodig aangezien hij nooit smerig zal worden door werkzaamheden. Heeft het altijd razend druk met vele koffiepauzes tussen de gesprekken door, en is voorzien van een inwendige wekker die exact aangeeft wanneer hij zich richting kantine moet begeven om als eerste binnen te komen.
De Paus-collega straalt vroomheid uit, loopt meestal vrij stijfjes, en graag in een jurk zoals de Paus dat ook doet.

De 'kijk-mij-eens-collega'.
Het liefst heeft ie een tekst op zijn rug met; “Kijk mij eens hard werken”.
Veelal dragen dit soort types petjes (normaal of achterstevoren).
Hij denkt mateloos populair te zijn en vele aanbidders te hebben, maar iedereen lacht om zijn gestoorde gedrag en werkschuw zonder daar zelf benul van te hebben.
Onderzoek heeft uitgewezen dat dit soort types niet uit hun droomwereld te helpen zijn. Het advies luidt dan ook; stom aankijken en af en toe een 'ja hoor, je hebt gelijk' knikken.

Chef A(ch gossie) H(e nee, daar is ie weer) bedankt voor je werkwijze. Zonder die, was dit artikel nooit tot stand gekomen.

Herkent u één van deze collega`s?
Verras hem/ haar dan eens met deze link.  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Shasja Sat, December 17, 2016 11:47:02

Whaa hahahaha dank u wel voor deze geweldige handleiding ;-))