Marco Pothuizen blog

Marco Pothuizen blog

Over het blog.

Stukjes vanuit het hart, uit liefde voor de dieren, tegen onrecht of onfatsoen. Soms diepzinnig, een andere keer weer mag het kant noch wal raken. Niets is bedoeld om te kwetsen, maar puur om te vermaken of om over na te denken.

Neem ook eens een kijkje op mijn site.

http://www.marco-pothuizen.nl


Met vriendelijke groet,

Marco

Thee als natuurlijke pijnbestrijder.

Gezondheid/ Dier/ Natuur.Posted by Marco Pothuizen Sun, March 22, 2015 14:15:19

De natuur schenkt ons een enorm scala aan kruiden die medicijnen zouden kunnen vervangen. Deze keer ga ik het over de pijnstillende kruiden hebben. Alles wat hieronder staat is daarvoor te gebruiken. Daarnaast staan wat extra eigenschappen beschreven.

Kurkuma, Gember, Basilicum. Kurkuma schijnt zeer effectief te zijn tegen reumatische artritis.

Duivelsklauw (Harpagophytum procembens); helpt bij lever en hartproblemen, en hoofdpijn.

Berkenblad (Betula Lenta); werkt als een soort cortisone wat onder andere gebruikt wordt tegen huidaandoeningen, hormoonverstoringen, spasmen en artitis. Tevens bevorderd het de bloedsomloop. Berkenblad behoort tot de sterkste pijnbestrijder!

Bergthee (wintergreen oil); bevat 85-99% salicylzuur. Prima pijnbestrijder.

Wilgenbast (Salix Alba); Verlaagt de hoeveelheid prostaglandinen. Dat is een hormoonachtige stof die ontstekingen en hoofdpijnen veroorzaakt. Geen bijwerkingen zoals bij asprine, waar je maagbloedingen van kan krijgen. Wordt gebruikt tegen menstruatiepijn, en verminderd zwelling.

Capsaïne (Capsicum); Wordt gevonden in chilipers. Goed tegen migraine en clusterhoofdpijnen. Bovendien een prima hulp bij vetbranding.

Gamma linoleenzuur (GLA); voor diabetici.

Kersen; Goed tegen ontstekingen, en pijn.

Aquamine; Rijk aan calcium en magnesium. Versterkt de botten.

Pepermunt; Bij tand en maagpijn, pezen en spieren, en darmproblemen. (Gebruik geen rolletje pepermunt. Die zijn niet zuiver.)

Cranberrysap; Houdt de maag gezond, en bevorderlijk bij maagklachten. Cranberrysap dood de bacteri├źn. Voorkomt infectie aan urinewegen.

-wordt vervolgt-  • Comments(0)//blog.marco-pothuizen.nl/#post80