Marco Pothuizen blog

Marco Pothuizen blog

Over het blog.

Stukjes vanuit het hart, uit liefde voor de dieren, tegen onrecht of onfatsoen. Soms diepzinnig, een andere keer weer mag het kant noch wal raken. Niets is bedoeld om te kwetsen, maar puur om te vermaken of om over na te denken.

Neem ook eens een kijkje op mijn site.

http://www.marco-pothuizen.nl


Met vriendelijke groet,

Marco

We worden allemaal als atheïst geboren.

Goddelijke (on)zinnigheid.Posted by Marco Pothuizen Thu, August 02, 2018 13:04:23

Wat hebben alle pas geborenen ter wereld gemeen?

Antwoord; Ze worden als atheïst geboren.

Heeft een gelovige volwassene daar wel eens bij stil gestaan?

Vraagt een kind er om, om vroegtijdig middels een waterrijke zegening gedoopt te worden?

Vraagt een kind er om, om vroegtijdig met scherpe voorwerpen te worden gesneden en te worden besneden?

Toch gebeurd het. Uit naam van wie dan ook.

Wat heeft elk geloof voor overeenkomst?

Men heeft iets of iemand te aanbidden of te volgen. Dat is heerlijk, aangezien alles wat uit naam van een ander gedaan wordt, dan niet anders als 'goed gesproken' kan worden.

Als atheïst heb ik wetenschappelijk bewijs gevraagd wat het bestaan van een god (zoals in diverse boeken beschreven) kan rechtvaardigen. Tot op heden is het antwoord uiteraard achterwege gebleven, want een kerk, moskee, bijbel, koran of welk ander geschrift dan ook is geen tastbaar bewijs. Het zijn slechts voorwerpen die dienen om een boodschap te rechtvaardigen. Beetje vreemd op zich met miljarden gelovigen zo wereldwijd die in gebreke blijven om dat ene bewijs te leveren, vindt u ook niet?

En natuurlijk 'moeten' gelovigen hun woord verspreidden. Immers het schapengedrag is de mens niet vreemd. Maar mag ik het dan ook? Uit naam van alle verstandige atheïsten?

Religie is 'doodsoorzaak' nummer 1 in de wereld. Niet aids, oorlogen, de pest, kanker, hartkwalen, of wat dan ook. Overigens ben ik blij dat de natuur en de dieren geen enkele vorm van religie hebben. Het zou wat zijn, als konijnen kruistochten gingen houden tegen hun soortgenoten verderop in het bos...
Of dat paarden in de wei de koeien in het naastgelegen perceel proberen te bekeren om niet meer te loeien maar voortaan te hinneken.
Ik trek hieruit dan maar de conclusie dat de dieren gewoon een stuk intelligenter dan de mens zijn...

Amen.  • Comments(0)//blog.marco-pothuizen.nl/#post156