Marco Pothuizen blog

Marco Pothuizen blog

Over het blog.

Stukjes vanuit het hart, uit liefde voor de dieren, tegen onrecht of onfatsoen. Soms diepzinnig, een andere keer weer mag het kant noch wal raken. Niets is bedoeld om te kwetsen, maar puur om te vermaken of om over na te denken.

Neem ook eens een kijkje op mijn site.

http://www.marco-pothuizen.nl


Met vriendelijke groet,

Marco

In het zonnetje gezet; Rik Bakker.

Algemeen.Posted by Marco Pothuizen Tue, June 21, 2016 20:32:16

In het zonnetje gezet; Rik Bakker.

Mensen schrijven over van alles en nog wat. Schrijven kan tenslotte iedereen. De meeste onderwerpen gaan vaak over een gebeurtenis die hen raakte, over een stukje oud zeer, hun grote liefde, hobby, of hun ongenoegen.
Slechts weinigen schrijven over anderen om hen een hart onder de riem te steken, terwijl dat minstens zo belangrijk is in de verharde wereld waar de woorden 'dank je', 'dat doe ik graag voor je', en 'zal ik je even helpen?' bijna zijn uitgestorven.

Ik ga middels dit artikel proberen een trend te zetten om anderen eens positief gevraagd dan wel ongevraagd wat meer te belichtten. Het is een klein druppeltje van positiviteit op een plaat van egoïsme dat het hart van de mensen zo verkilt de laatste decennia. U kunt zelf diverse redenen aanvoeren waarom u een bepaald persoon daarvoor uit kiest.

Mijn reden om Rik Bakker te belichtten, is omdat hij al zovele jaren geheel belangeloos in touw is voor diverse bedreigde diersoorten.
Ook heeft hij zich eerder ingezet voor stichtingen die met mensen te maken hebben, maar de klik hield op een bepaald moment op toen hij doorkreeg dat deze stichtingen niet geheel zuiver handelden.
Het ego tierde daar rond als een getroffen stier in de arena, en daar houdt Rik niet van. Bij hem moet alles zuiver van gevoel en geweten zijn. Daarom mag ik hem ook zo graag.
Rik zet zich met hart en ziel in. Dat doet hij middels zijn gave van het bespelen van de Native American Indian Flutes.

Hij heeft een eigen site (klik hier) waar u meer informatie daarover kunt vinden, alsmede een kanaal op you tube waar diverse video's zijn geplaatst om een indruk te krijgen, of om de updates te zien voor welk goed doel hij zich inzette.

Zijn bekendheid beperkt zich niet alleen tot zijn eigen regio. Hij heeft zelfs uitnodigingen en reizen naar Zweden gemaakt. Belangenverenigingen voor de bescherming van de wolven aldaar namen contact met hem op, en Rik mocht in de wildernis voor de wolven komen spelen. Het was een geheel unieke ervaring vertelde hij later.

Toch ben ik van mening dat hij wel meer erkenning mag krijgen voor zijn manier van in de wereld staan. Daar waar de overheid en gemeenten het vaak laten afweten is Rik bereid om op te komen voor de bedreigde en zwakke diersoorten.

Helaas hebben we een ernstig tekort aan dit soort helden en mogen er wat mij betreft meer Rik Bakkers geboren worden om de mensen bewust te maken van verborgen dierenleed, en de noodzaak om meer te doen voor onze dierlijke mede Aardbewoners wiens voortbestaan steeds meer wordt bedreigt.


Met vriendelijke groet, Marco Pothuizen  • Comments(2)//blog.marco-pothuizen.nl/#post138