Marco Pothuizen blog

Marco Pothuizen blog

Over het blog.

Stukjes vanuit het hart, uit liefde voor de dieren, tegen onrecht of onfatsoen. Soms diepzinnig, een andere keer weer mag het kant noch wal raken. Niets is bedoeld om te kwetsen, maar puur om te vermaken of om over na te denken.

Neem ook eens een kijkje op mijn site.

http://www.marco-pothuizen.nl


Met vriendelijke groet,

Marco

Vraag het je krachtdier!

Spiritualiteit.Posted by Marco Pothuizen Fri, March 18, 2016 13:23:59

Thuis ben ik vaak stil. Lig dan in een luie ligstoel en luister naar het tikken van de klok. Behalve het tikken van oma's klok hoor ik nog twee verschillende frequenties tegelijkertijd in mijn oor, die samen een prachtig rustgevend geheel vormen. Vrijwel de hele dag door hoor ik deze frequentie, ongeacht hoe gehorig de omgeving is.
Voor buitenstaanders zal dit gegeven best vreemd overkomen, maar ik ben gelukkig met deze frequentie.
Neen, ik ben niet schizofreen, of hoor nare stemmen mij boosaardige opdrachten geven. Helaas, die lol gun ik u niet.
Maar daar wil ik het nu even niet over hebben. Wel over hoe mooi antwoorden in dromen kunnen komen of zijn.

In diezelfde stoel dacht ik na of de toekomst vast staat, of juist niet. Na enige tijd dommelde ik weg, en toen kreeg ik het antwoord;
Ik begaf me op weg naar een grot. De ingang was donker maar nog net genoeg verlicht om zeven meter verderop een grote bruine beer te zien. Hij stond opgericht, precies voor een splitsing.
“Welke kant voor je vraag kies je?” vroeg hij. “Links? Of rechts?”
Ik wist het rationeel niet, en vroeg aan mijn hart wat te doen.
Toen gebeurde er iets vreemds. Ik steeg op uit mijn lichaam en keek van bovenaf op mijzelf neer.
Van bovenaf gaf ik het juiste antwoord aan mijn andere 'ik' die nog steeds in de grot stond:
“Ik wil rechtdoor.” antwoordde ik. Alhoewel dat logisch gezien een absurd antwoord was, gaf ik het toch.
De beer knikte instemmend. “Dat is het enige juiste antwoord. Als je voor links of rechts had gekozen, was je in een cirkel weer op dit punt uitgekomen, en zou ik je verdere toegang moeten weigeren.”
Hij draaide zich om en zei: “Volg mij.”
Vervolgens liepen we beiden door de muur en kwamen in een prachtig groen gebied vol struiken, planten en bomen uit. Er heerste daar een vredig gevoel.
In het centrum aangekomen zei de beer: “Verder mag ik niet. Je moet nu alleen verder gaan.”
Ik keek om me heen maar zag in eerste instantie alleen de prachtige natuur. Na zijn woorden vormde zich onder mijn voeten een cirkel. In die cirkel daalde ik zachtjes af zonder er invloed op te hebben.
De mooie groene omgeving verdween. Alle materie verdween. Nee, toch niet. Verderop zag ik een soort zilveren 'eilanden' zweven.
'Wat is dit nu?” vroeg ik mij af in gedachten.
Het antwoord kwam ook in gedachten;
Meteen herkende ik de diverse stammen, uit een van mijn vorige levens. Iedere stam had een eiland waarop zij zich bevonden.
Alles was van elkaar gescheiden en toch waren ze met elkaar verbonden. Als men het zou willen, dan kon zo naar een ander eiland gaan.
Er heerste alleen nog maar een gevoel van eenheid. Oude vijanden leefden nu naast en met elkaar.
Deze schoonheid overweldigde me.
Heel in de verte zag ik gouden eilanden schitteren.
“Oh, die zijn prachtig! Mag ik daar een kijkje nemen?”
Het werd mij geweigerd. 'Die eilanden zijn de toekomst. Jij mag die nog niet zien.'
Vervolgens steeg ik weer op en kwam weer precies op de plek in de groene oase van rust terecht.
De beer wist dat ik mijn antwoord had gekregen, en samen liepen we we weer terug naar de ingang van de grot.
Daar nam ik afscheid van mijn krachtdier. Dank je vriend.

Vervolgens werd ik wakker.  • Comments(1)//blog.marco-pothuizen.nl/#post135

Er is maar èèn religie. De rest is overbodig!

Spiritualiteit.Posted by Marco Pothuizen Sat, January 09, 2016 11:14:33


Hou het simpel. Koester dit.

Dieren hebben geen religie nodig.
Bomen en planten hebben geen religie nodig. Toch leven zij in harmonie.

Zonder natuur, zal geen enkel 'geloof' blijven bestaan. De natuur zal echter alle geloven overleven, zoals zij dat al eeuwenlang heeft gedaan.

Daarom....is het nog zinvol om een religie te volgen? Of gaat u zich inzetten om met de natuur èèn te worden?

Voor de gelovigen onder u heb ik nog een vraagje; als uw god eerst de Aarde schiep, de dieren, de bergen, de rivieren enz, en daarna pas de mens....wat vond hij dus het belangrijkste? Inderdaad, niet de mens, maar de Aarde/ natuur.

Het zet je toch aan het denken...  • Comments(0)//blog.marco-pothuizen.nl/#post125

Ervaring met een vos.

Spiritualiteit.Posted by Marco Pothuizen Tue, February 24, 2015 18:40:12

Heeft u wel eens een winkel bezocht waar allemaal opgezette dieren tentoon staan gesteld?
Meer dan een jaar geleden stond ik er in. Puur uit nieuwsgierigheid om te zien hoe de man een dier prepareerde. Het was een kleine winkel maar had toch een vrij groot assortiment. Vooral vlinders en allerlei soorten kevers waren er te bezichtigen.

Bij de ingang stonden in de etalage de wat grote dieren. Een daarvan was een vos. Vlak voordat ik het pand wilde verlaten legde ik mijn hand zachtjes op haar rug. En toen werd ik overvallen.

Ineens voelde ik de gedachten en emoties van dat prachtige dier in haar laatste moment van het leven. Ik voelde hoe ze op de vlucht was. Ze rende weg van haar hol waar twee jonge vosjes nog in zaten. Verbaast liet ik meer informatie binnenkomen.

Haar vlucht was bedoeld om de jagers af te leiden van het hol. Maar een echte kans had ze niet. Met al haar energie rende ze voor haar leven.
“Waarom? waarom?” hoorde ik de woorden met heel veel liefde in mijn hoofd. “Ik begrijp het niet.”

Daarna voelde ik dat ze was getroffen, en nog leefde. Het schot had haar alleen verwond. Toch was de verwonding van dien aard dat verder vluchtten niet meer goed mogelijk was. “Ik begrijp het niet” hoorde ik weer.
Nu zou je denken dat een vos dan ontzettend kwaad zou worden in zo`n situatie. Maar nee, dat was wel het meest verbazingwekkende. Ze kende zelfs nu ze getroffen was geen haat.

Haar worden stierven langzaam weg. Met tranen in mijn ogen verliet ik het pand,en buiten huilde ik om deze ervaring.
Waar haalt de mens de gore moed vandaan om pure wezens te vermoorden?
Welk recht hebben ze daartoe? Wie denken ze wel dat ze zijn? Ze zijn niets!

Nog steeds heb ik het er moeilijk mee als ik aan haar ontmoeting terug denk.
Uit respect voor haar, en alle nog levende dieren, plaats ik dit verhaal dan ook.

  • Comments(0)//blog.marco-pothuizen.nl/#post77

Toekomst voorspellen.

Spiritualiteit.Posted by Marco Pothuizen Sat, January 31, 2015 19:03:17

Voor de ene een broodje aap verhaal, voor de andere, een ingeburgerde waarheid die net zo vanzelfsprekend is als eten, slapen, ademen en seks.

Voorspellende dromen, ja, die drempel ligt wat lager. Tenslotte heeft bijna iedereen wel eens een voorspellende droom, of ‘ingeving’ gehad die later zowaar geheel, of deels bleek uit te komen.

Wie kent niet het wereldberoemde verhaal over het Orakel van Delphi, dat menig schrijver genoeg stof gegeven om een pagina te kunnen vullen. Priesteressen gaven aldaar in onbegrijpelijk verzen een vertaling van de onverstaanbare klanken die Pythia, als doorgeefluik, daar krakeelde. De verzen waren zo ingewikkeld dat een ieder er altijd wel een stukje waarheid uit kon halen. En de Griekse kassa rinkelde…

Hetzelfde foefje flikte ene Nostradamus die gewoon een apotheker was, ook destijds. Wees vaag , zeg veel en je hebt altijd wel een raakpunt, moet hij gedacht hebben. Eeuwen later stinken ze er nog in.

Maar er zijn ook mensen die daadwerkelijk in de toekomst kunnen kijken. Erg vreemd is dat niet, aangezien sommige mediums ook naar vorige levens kunnen kijken, en daar hun informatie uit halen.

Irma Motké is zo iemand. Zij heeft het mij persoonlijk al meerdere malen bewezen. Dit keer was zij te gast bij L1, een Limburgse zender. Niet zozeer om over toekomst voorspellen te praten, maar over de manier waarop zij werkt. Toch bleef de interviewer een beetje door hameren wie als winnaar uit de bus zou komen van alle Limburgse deelnemers m.b.t. de carnaval.

Toen ze naar buiten liep, vertelde ze dat het Susteren zou worden. Niemand die dat ooit zou verwachten. Het kwam uit. Zelf verbaasde het me niets.

Het bestaat, en soms mogen mensen alvast wat informatie krijgen, als richtlijn voor hetgeen hun leven zal veraangenamen.

Want daar draait het om in het leven. Elkaar helpen.  • Comments(1)//blog.marco-pothuizen.nl/#post71

Orb, orbs, energie.

Spiritualiteit.Posted by Marco Pothuizen Mon, August 25, 2014 19:25:34

Vormen van energie. Er valt veel over energie te schrijven. Zonnepanelen, windmolens, waterkrachtcentrales, noem het maar op. Uiteraard mogen we natuurlijk de uitvindingen van Tesla niet vergeten. Een briljant geleerde wiens uitvindingen door de rijken der Aarde achter gehouden werden, om zo hun inkomen en de afhankelijkheid van de massa te kunnen blijven behouden.

Toch vergeten de meeste mensen een bron die ook met energie te maken heeft. Namelijk uw eigen lichaam en geest.

Vele critici en sceptici hebben mij al wegens deze stelling (nee ervaring) uitdagingen als ware het een kruistocht toegezonden, die ik graag aannam.
Eerst voorzag ik hem van foto's, maar neen, uiteraard was dat ik hun ogen allemaal fake en manipulatie middels een photoshop programmaatje. Het grappige is, dat ik niet eens weet hoe zoiets werkt.

Daarop besloot ik zomaar heel spontaan samen met Irma tijdens een verblijf in een Duits pension, een video te maken waarop veel orbsen te zien zouden zijn, en waar tot mijn grote vreugde ook nog eens heel duidelijk energie uit mijn lichaam kwam. (eh ja, in orb vorm)

Link van de video; https://www.youtube.com/watch?v=DPtfTaGPVzw

Na een paar seconden komen er twee blauwe lichtbollen uit mijn borstkas, waarop Irma dan ook enthousiast met een 'wow' reageerde toen zij het zag gebeuren.

Bent u nu nog niet overtuigd? Ach laat dan maar. Wat kan mij het schelen. Het is dan gewoon uw tijd nog niet daarvoor.

Wilt u stiekem nu toch meer weten over orbsen en energie? Bezoek dan even deze pagina op mijn site;

http://marco-pothuizen.nl/orbs.html

Met orb-vriendelijke groet,

Marco Pothuizen

  • Comments(0)//blog.marco-pothuizen.nl/#post54

Medicijnbuidel.

Spiritualiteit.Posted by Marco Pothuizen Wed, July 16, 2014 19:57:12

Vroeger werd de inhoud van een medicijnbuidel door de sjamaan bepaald.

Hij kreeg van de spirits door welke voorwerpen bij elkaar verzamelt moesten worden, om zo een buidel te verkrijgen die perfect was afgestemd op de persoon zelf. Op die manier was de energie in balans en de werking optimaal.

Nadat de sjamaan alle voorwerpen had, voerde hij een ceremonie uit die alleen bij hem bekend was. Ook deze ceremonie zorgde ervoor dat de buidel meer in kracht toenam.

Ik ben zelf ooit Sioux geweest en krijg informatie uit de spirituele wereld. De oude wijzen en de sjamaan hebben mij hun toestemming gegeven om op hun wijze een buidel ceremonieel te behandelen. Tevens geven zij mij door welke voorwerpen (en symbolen) bij u horen. Dat kan van alles zijn en is bij ieder persoon totaal verschillend.

-Een buidel is daarom niet binnen een dag klaar.

-Een buidel mag nooit voor negatieve doeleinden gebruikt worden. Er moet altijd eerst van tevoren vragen of er een buidel gemaakt mag worden. Als zij geen toestemming geven ga ik er ook geen maken.

-Een buidel is ook alleen op u afgestemd en niet voor een ander persoon werkzaam.

Werkt een buidel? Jazeker. Het biedt weerstand tegen negatieve energieën, helpt u sterker maken, en geeft meer weerstand tegen ziekte.

De kosten voor een buidel inclusief ceremonie bedragen € 70,- . Een deel van het geld zal worden besteed aan een goed doel ten behoeve van de Native Indians.
  • Comments(0)//blog.marco-pothuizen.nl/#post40

Zo eenvoudig en mooi kan het leven zijn.

Spiritualiteit.Posted by Marco Pothuizen Thu, July 03, 2014 19:10:12

Wat was uw laatste goede daad zonder eigenbelang?

  • Comments(1)//blog.marco-pothuizen.nl/#post36

orb energie

Spiritualiteit.Posted by Marco Pothuizen Wed, April 30, 2014 14:57:22

Vormen van energie.

Er valt veel over energie te schrijven. Jack bijvoorbeeld die prachtig met zijn uitvinding en kennis over energie laat zien wat er mogelijk is op dat gebied.

Zonnepanelen, windmolens, waterkrachtcentrales, noem het maar op. En uiteraard mogen we natuurlijk de uitvindingen van Tesla niet vergeten. Een briljant geleerde wiens uitvinding door de rijken der Aarde achter gehouden werd, om zo hun inkomen en de afhankelijkheid van de massa te kunnen blijven behouden.

Toch vergeten de meeste mensen een bron die ook met energie te maken heeft. Namelijk uw eigen lichaam en geest.

Vele critici en sceptici hebben mij al een uitdaging als ware het een kruistocht toegezonden die ik graag aannam.

Eerst voorzag ik hen van foto´s, maar neen, uiteraard was dat ik hun ogen allemaal fake en manipulatie middels een photoshop programmaatje. Het grappige is, dat ik niet eens weet hoe zoiets werkt.

Daarop besloot ik zomaar heel spontaan samen met Irma tijdens een verblijf in een Duits pension, een video te maken waarop veel orbsen te zien zouden zijn, en waar tot mijn grote vreugde ook nog eens heel duidelijk energie uit mijn lichaam kwam. (eh ja, in orb vorm)

De link waarop de video te zien is;

http://www.youtube.com/watch?v=DPtfTaGPVzw

Na ongeveer 50-59 seconden komen er twee blauwe lichtbollen uit mijn borstkas, waarop Irma dan ook enthousiast reageerde toen zij het zag gebeuren.
Bent u nu nog niet overtuigd? Ach laat dan maar. Wat kan mij het schelen ;-)

Wilt u stiekem nu toch meer weten over orbsen en energie? Bezoek dan even mijn site. www.marco-pothuizen.nl

Met orb-vriendelijke groet,

Marco

  • Comments(0)//blog.marco-pothuizen.nl/#post23

Een Sioux verhaal.

Spiritualiteit.Posted by Marco Pothuizen Sat, March 22, 2014 23:36:26

Een Sioux verhaal.

De Schepper verzamelde alle creaties en zei: "Ik wil iets verstoppen voor de mensen totdat ze er klaar voor zijn; Het is de realisatie dat zij hun eigen realiteit creëren."

De adelaar zei: "Geef het aan mij, ik breng het naar de maan. "
De Schepper zei: "Nee, er komt een dag dat ze daar komen en het dan zullen vinden."

De zalm zei: "Ik zal het naar de bodem van de oceaan brengen."
-"Nee, ook daar zullen zij heengaan."

De buffel zei: "Ik zal het begraven op de wijde vlaktes."
De Schepper zei: "Ze zullen de huid van de Aarde opensnijden en het zelfs daar vinden."

Grootmoeder Mol, die in de schoot van Moeder Aarde leeft en geen fysieke maar spirituele ogen heeft, zei: "Stop het in henzelf."
En de Schepper zei: "Gedaan!"


  • Comments(1)//blog.marco-pothuizen.nl/#post6

Orgaandonatie, en de verzwegen feiten vanuit de overheid.

Spiritualiteit.Posted by Marco Pothuizen Thu, March 20, 2014 12:49:22

Orgaandonatie, en de verzwegen feiten vanuit de overheid.

Orgaandonatie is voor velen een vanzelfsprekend iets. “Wat kan mij het schelen. Na mijn dood mogen ze alles hebben.” Hoe nobel...

Maar is men zich wel bewust welke nadelen daar aan kleven op energetisch niveau? Wat dit in de praktijk betekent?
Nee. De overheid houdt zich stilzwijgend van de domme, en blijft in gebreke bij het verstrekken van meer informatie, door alleen maar 'dat u daar een ander het leven mee redt', te roepen.

Beseffen mensen, dat ze organen krijgen van levende mensen? Dat organen uit een stervend mens worden gehaald? Dat uw ziel dat allemaal bewust mee maakt?

Ik zal in 'Jip en Janneke taal' uitleg proberen te geven waarom ik orgaandonatie niet zal toestaan.

Van belang is dat u als donor hersendood bent. Maar wat is dat nu eigenlijk? De overheid, noch de campagnevoerders zwijgen hierover, en over andere zaken, die door orgaantransplanteerders zijn vastgesteld. Daar zal ik dadelijk op in gaan.

Onder hersendood wordt verstaan; het volledig en onherstelbaar verlies van de functies van de hersenen (inclusief de hersenstam en het verlengde merg.)

Kortom, uw organen zullen spoedig uitvallen, en uw lichaam zal afsterven. Tenminste, dat beweren de medici...
Helaas zijn er nagenoeg diverse gevallen bekend en opgetekend, dat mensen in staat zijn, om volledig te herstellen! In Duitsland is er onderzoek gedaan naar het aantal verkeerde diagnoses wat hersendood betreft, en schrik niet...ruim 30% was onjuist!

[Ik spring nu even over naar een volgend onderwerp, en kom hier zo weer op terug.]

Lichaam, en ziel.

Waar bestaat u uit? Uit een lichaam. Vlees, bloed, water, kalk enz.

Maar ook uit een ziel.
Die ziel zit niet alleen IN het lichaam, maar huist er ook omheen. Het maakt geen klap uit of u een gelovige, ongelovige, wit, zwart, paars, bruin, geel, rood of blauw bent met roze spikkeltjes.
Een ziel discrimineert niet. Kortom, u bestaat uit een fysiek en energie lichaam. Dat is zelfs eenvoudig vast te leggen (hetzij een momentopname) middels een aurafoto. Men noemt die techniek ook wel Kirliantechniek, naar de uitvinder ervan.

Alles in ons lichaam (fysieke) is verbonden met het energielichaam. Ook al uw organen!

U als wezen bent uniek, met een eigen trillingsniveau. Indien uw organen 'ziek' zijn, dan heeft dat een diepere betekenis dan alleen maar 'het functioneren' ervan. Met andere woorden; uw orgaan krijgt geen energie meer van uw energetische lichaam. Uw ziel zegt eigenlijk; “Hallo. Ik ben van mijn pad af.”
Dan zou u zich eens moeten gaan afvragen waar u op dat moment in het leven staat.
Iemand die zich bijvoorbeeld niet goed kan uitten in een relatie, zal van zijn nieren last kunnen krijgen. (omdat dat orgaan met relatie en uiting in verband staat).
Is het dan logisch een nier te vervangen? Nee. Je bestrijdt het symptoom, en niet de oorzaak.

Wanneer ben je dan wel dood?

Pas wanneer je energetische lichaam niet meer verbonden is met je fysieke. Anders vertaalt; een definitieve afsluiting van het aardse leven.

Ja, u voelt hem al aankomen....Indien u dus een orgaan afstaat aan een ander, dan zal dat stukje ziel in dat andere lichaam voort blijven bestaan. Je krijgt dus de energie van de ander in je eigen systeem.

Daarnaast hebben de organen en dat lichaam een verschillende trilling, waardoor het vaak toch nog mis gaat, ondanks dat alle pezen, bloedvaten, zenuwen enz. perfect zijn aangesloten.
Ik hoor u al denken; “Ja, maar vaak gaat het wel goed. “
Inderdaad blijft een lichaam vaak zo functioneren. Maar op zielsniveau is het een drama, aangezien de ziel van de 'gever' nu deels huist in een ander, en dus niet kan reïncarneren.
Hij moet wachten totdat de 'ontvanger' is gestorven. Pas dan kan hij weer 'een' worden op energetisch niveau.

Nog een punt waar men rekening mee moet houden, is het feit dat de ziel uw levenservaringen opslaat in uw lichaam. Vooral in de grote organen.

Er zijn genoeg gevallen bekend, waarbij de ontvanger ineens een ander persoon werd qua karakter. Of dat zijn interesses veranderden in de interesse van de gever.
Daar zijn op zich grappige verhalen over geschreven. Door artsen die zelf transplantaties uitvoerden en onderzoek deden, hoe het daarna met de patiënten verliep.

De meest extreme voorbeelden?
Een jongeman die altijd hardrockfestivals bezocht, wilde na de transplantatie niets meer daarvan weten. Voor hem was er alleen nog maar klassieke muziek aan te horen. Zoals dat bij zijn donor het geval was.
Een andere man werd iedere nacht badend in het zweet wakker na dezelfde droom; Grote lichten die op hem afkwamen, om vervolgens te ontwaken. Dat was precies het laatste wat zijn donor zag; De grote koplampen van de vrachtauto, die hem frontaal aanreed.
Een andere man werd gevraagd of hij verandering bespeurde in het gedrag van zijn vrouw.
“Jazeker! Maar u hoort mij niet klagen.”
-“Hoe bedoelt u dat?”
(Zijn vrouw was...laten we het degelijk noemen...Zondags naar de kerk en een wekelijkse wip, zaterdags boodschappen, enz.)
“Mijn vrouw wil nu te pas en te onpas seks. Naar de kerk hoeven we gelukkig ook niet meer.”
--Haar donor was een hoertje...--

Stof tot nadenken zou ik zeggen...

Even terug naar het onderwerp 'hersendood'.

Is het bij u bekend dat hersendood verklaarden (botweg door de medici ‘stoffelijke overschotten’ genoemd) reageren op voeding en medicijnen?
Dat mannelijk overschotten in staat zijn om een erectie te krijgen?
Dat stoffelijke overschotten meer dan eens, afwerende arm gebaren maken, als de chirurg aan de operatie wil beginnen? Dat deze 'overschotten' de armen kruislings zelf op de borst leggen?
Dat bloeddruk en hartfrequentie ineens stijgen?
Dat sommigen plotseling weer tot leven komen?
En waarom verzwijgt de overheid dat er minimaal 12 gevallen bekend zijn van hersendode vrouwen die een maand later een gezonde baby ter wereld brengen?

Medisch gezien allemaal onmogelijk!

Zo dood is men dus niet op die tafel...

Daarnaast zijn er talloze gevallen bekend geworden dat de chirurgen meer verwijderden, dan was afgesproken. Tja, de kassa moet rinkelen nietwaar?

Ik hoop dat u met deze summiere informatie aan het denken bent gezet.

Mijn ziel wil graag één blijven. Daarom zal ik nooit een transplantatie toestaan. Niet in het geven of ontvangen ervan.

->Meer informatie over o.a. energie en de ziel is op mijn website te vinden.<-
www.marco-pothuizen.nl


@Marco Pothuizen  • Comments(0)//blog.marco-pothuizen.nl/#post2