Marco Pothuizen blog

Marco Pothuizen blog

Over het blog.

Stukjes vanuit het hart, uit liefde voor de dieren, tegen onrecht of onfatsoen. Soms diepzinnig, een andere keer weer mag het kant noch wal raken. Niets is bedoeld om te kwetsen, maar puur om te vermaken of om over na te denken.

Neem ook eens een kijkje op mijn site.

http://www.marco-pothuizen.nl


Met vriendelijke groet,

Marco

Waterschaarste door vee-industrie.

Gezondheid/ Dier/ Natuur.Posted by Marco Pothuizen Sun, August 19, 2018 19:52:49

Dat drinkwater op Aarde schaarser wordt weet iedereen nu onderhand wel. Echter met alleen korter douchen komen we er niet.

Vandaag de dag worden rivieren drooggelegd, niet alleen voor de dieren maar ook voor gewassen zoals alfalfa die verbouwd worden om de dieren in de vee-industrie te voeden. De consumptie van een halve kilo rundvlees verbruikt ongeveer dezelfde hoeveelheid water als zes maanden aan douches.

Zelfs met de oudste, minst milieuvriendelijke douchekop verbruikt een douche van 7 minuten gemiddeld 53 liter water. Hoe kunnen we dit vergelijken met de productie van dierlijke producten? Een kilo rundvlees heeft ongeveer 15.500 liter water nodig. Dat betekent dat de productie van 1 kilo rundvlees 15.500 liter benodigd, anders gezegd; 200 douches van 7 minuten.

Andere grote water verspillers zijn;

Kip: 1 kilo = 3.900 liter water of 73 douches

Lam: 1 kilo = 10.400 liter water of 196 douches

Varken: 1 kilo = 6.000 liter water of 113 douches

Het maakt overigens geen verschil uit of u nu "weidemelk" of "biologische" melk koopt. De fundamentele productiehandelingen blijven hetzelfde; voor elk pak dat u koopt is ergens een baby koe weggegrist van een diepbedroefde moeder.

Oh wist u dat nog niet? Ja, alleen drachtige koeien produceren melk. En daarom worden kalfjes bij een moeder weggehaald. (de meesten gaan meteen onder de meest erbarmelijke omstandigheden de gehaktmolen in.) Hoe zou u het vinden als uw kind vlak na de geboorte zou worden weggehaald, en vermalen, omdat men uw moedermelk graag wil verkopen in supermarkten? Idioot he? Maar we doen het wel bij de dieren.

Overigens heeft een volwassen mens geen melk nodig. Kijk eens in het dierenrijk. Alleen zuigelingen krijgen melk. Daarna houdt het op. DE mens is het enigste diersoort dat je wil doen laten geloven dat melk nodig blijft. Helaas is 't een broodje aap verhaal afkomstig van de grote zuivel-industrieën.

Volgens de National Academy of Sciences in Amerika verbruikt de vee-industrie een derde (!) van al het drinkwater op aarde, en de Verenigde Naties heeft de veehouderij benoemd als "waarschijnlijk de grootste sectorale bron van watervervuiling".

Alleen al om deze reden worden veel mensen vegetariër of zijn zij drastisch minder vlees gaan eten.

Ik moet u bekennen, vroeger verslond ik 'hele kuddes' op een barbeque. Maar ik wist niet beter toen. Het is ook niet meer terug te draaien. Met de kennis die ik nu heb, ben ik mijn eetpatroon drastisch gaan veranderen. Doet u mee? Tenslotte hebben we maar èèn Aarde. Er is geen reserve planeet....

Kijk ook eens op mijn site bij dierenrechten. Daar kunt u meer informatie vinden over uw gezondheid, de dieren, en welke invloed het op elkaar heeft.

Met diervriendelijke groet, Marco Pothuizen  • Comments(0)//blog.marco-pothuizen.nl/#post158

Dierenrechten en Kerst...

Gezondheid/ Dier/ Natuur.Posted by Marco Pothuizen Fri, December 09, 2016 15:29:38
Meer lezen over de rechten van een dier en uw gezondheid?
Klik dan hier.

Alvast bedankt namens alle dieren.


Met diervriendelijke groet, Marco


  • Comments(0)//blog.marco-pothuizen.nl/#post147

Verschrikkingen uit vervlogen tijden. Wat men een andere ziel aandeed.

Gezondheid/ Dier/ Natuur.Posted by Marco Pothuizen Mon, March 07, 2016 19:59:05

Zoveel mogelijk tegelijk in de vrachtauto. Iedere centimeter werd benut.

Aan luxe vervoer had men maling. Ontsnappen was onmogelijk.

In colonne naar een onbekende eindbestemming, zonder eten, pauze, toilet of drinken.

Bij aankomst volgde onder geschreeuw een verplichte scheer en knipbeurt.

Wie ziek was, werd vroegtijdig uit hun lijden verlost.

Zij die probeerden te ontsnappen aan de gruwelen….

Alles werd netjes genummerd voor de administratie.

Sommigen werden geschikt bevonden voor medische experimenten.

Dat gold voor zowel jong als oud, of zwanger…

Het eindstation…

Hoe kan een menselijke ziel zoiets een andere ziel aandoen?
Deze praktijken werden door alle naties ter wereld veroordeeld.
Processen werden gehouden, en de verantwoordelijken werden veroordeeld tot onder andere de doodstraf en de gevangenis, wegens onder andere het schenden van rechten.
Ik heb nog een serie voor u…

Zoveel mogelijk tegelijk in de vrachtauto. Iedere centimeter wordt benut. (In dit geval; kippen)

Luxe is overbodig. Ontsnappen onmogelijk.

In colonne naar de onbekende eindbestemming, zonder eten, pauze of drinken.

Zij die 'geluk hebben' mogen bij experimenten gebruikt worden.

Hoe kan een menselijke ziel zoiets een andere ziel aandoen?
Waar zijn de rechten van de dieren? Waar zijn de rechten van hun zielen?
Zij zijn nooit uw vijand geweest. Wat hebben zij u aangedaan, om dit lot te moeten ondergaan?
Omdat u graag nieuwe cosmetica producten in de winkel wilt zien volgend jaar?
Omdat u graag een stukje vlees eet dat vol stress zit? Stress die u ziek maakt? (klik hier voor meer informatie daarover)

Ik schaam me diep voor het menselijke ras, waartoe ik behoor.
Geloof mij...er zijn voldoende alternatieven voor een stukje vlees.

Als u een andere ziel niet kunt respecteren...waarom verwacht u dat dan terug?

Ook het drinken van melk is overbodig overigens. Wilt u meer weten over het wel en wee van de koe die voor uw glaasje melk zorgt? Klik dan hier. En verbaas u over de cijfers van verspilling.

Ik hoop dat ik met dit artikel mensen aan het denken heb gezet, om vanaf morgen anders te gaan leven. Een leven met respect naar andere zielen toe.

Met diervriendelijke groet, Marco  • Comments(0)//blog.marco-pothuizen.nl/#post132

Thee als natuurlijke pijnbestrijder.

Gezondheid/ Dier/ Natuur.Posted by Marco Pothuizen Sun, March 22, 2015 14:15:19

De natuur schenkt ons een enorm scala aan kruiden die medicijnen zouden kunnen vervangen. Deze keer ga ik het over de pijnstillende kruiden hebben. Alles wat hieronder staat is daarvoor te gebruiken. Daarnaast staan wat extra eigenschappen beschreven.

Kurkuma, Gember, Basilicum. Kurkuma schijnt zeer effectief te zijn tegen reumatische artritis.

Duivelsklauw (Harpagophytum procembens); helpt bij lever en hartproblemen, en hoofdpijn.

Berkenblad (Betula Lenta); werkt als een soort cortisone wat onder andere gebruikt wordt tegen huidaandoeningen, hormoonverstoringen, spasmen en artitis. Tevens bevorderd het de bloedsomloop. Berkenblad behoort tot de sterkste pijnbestrijder!

Bergthee (wintergreen oil); bevat 85-99% salicylzuur. Prima pijnbestrijder.

Wilgenbast (Salix Alba); Verlaagt de hoeveelheid prostaglandinen. Dat is een hormoonachtige stof die ontstekingen en hoofdpijnen veroorzaakt. Geen bijwerkingen zoals bij asprine, waar je maagbloedingen van kan krijgen. Wordt gebruikt tegen menstruatiepijn, en verminderd zwelling.

Capsaïne (Capsicum); Wordt gevonden in chilipers. Goed tegen migraine en clusterhoofdpijnen. Bovendien een prima hulp bij vetbranding.

Gamma linoleenzuur (GLA); voor diabetici.

Kersen; Goed tegen ontstekingen, en pijn.

Aquamine; Rijk aan calcium en magnesium. Versterkt de botten.

Pepermunt; Bij tand en maagpijn, pezen en spieren, en darmproblemen. (Gebruik geen rolletje pepermunt. Die zijn niet zuiver.)

Cranberrysap; Houdt de maag gezond, en bevorderlijk bij maagklachten. Cranberrysap dood de bacteriën. Voorkomt infectie aan urinewegen.

-wordt vervolgt-  • Comments(0)//blog.marco-pothuizen.nl/#post80

Aspartaam (E951)

Gezondheid/ Dier/ Natuur.Posted by Marco Pothuizen Mon, February 16, 2015 19:30:57

Aspartaam. (E951)

Wat is aspartaam? Het is een chemische zoetstof met een lage calorische waarde en wordt veel gebruikt ter vervanging van suiker in allerlei light- en dieetproducten. Men schat dat het inmiddels in zo’n 6000(!) producten in de Nederlandse supermarkten terug te vinden is. Denk daarbij aan alle light-producten, muesli, kauwgom, zoetjes, pepermunt, frisdranken, vruchtensappen, sportdranken, candybars maar ook aan kauwbare vitaminepillen, tandpasta en zelfs in, al dan niet vrij verkrijgbare, geneesmiddelen.

Al sinds 1973 hebben vele, onafhankelijke onderzoeken aangetoond dat aspartaam onder andere het zenuwstelsel aantast. Uit die onderzoeken met ratten, apen en ja ook mensen, bleek dat aspartaam daadwerkelijk een vergif is.

Aspartaam is net als MSG (E621) een excitotoxine. Dat is een stimulator van het centrale zenuwstelsel waardoor dit ontregelt raakt en hersenen beschadigd kunnen worden.

Daarin heb je verschillende gradaties; van leerproblemen en epileptische aanvallen tot Alzheimer en van ADHD tot de ziekte van Parkinson en hersentumoren.

In zijn boek -Excitotoxins; The Taste that Kills legt Dr. Russell Blaylock, een neurochirurg en voedingsdeskundige, uit waarom MSG en aspartaam stoffen zijn die onze hersencellen beschadigen.

[Over meer nuttige informatie over de werking en bijeffecten van MSG verwijs ik u door naar deze link] http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=m4&s=M62&ss=P565&l=NL

Tegenwoordig wordt 90% van alle onderzoeken door het bedrijfsleven (en dus de producent ervan) betaald, en slechts 10% door universiteiten. Het mag duidelijk zijn dat de rapporten die vanuit het bedrijfsleven niets anders zijn, dan een leugen van de uiteindelijke producent. Men weet dat het vergif is, maar geld bepaald wat er op de markt komt.

Onderzoeker John Erb heeft zijn boek en zijn zorgen gepresenteerd aan een van de hoogste regeringsfunctionarissen van het Welzijnsministerie in Canada.
Terwijl hij in het regeringskantoor zat, zei de functionaris tegen hem: “Natuurlijk weet ik hoe slecht MSG is, ik zal het spul nooit aanraken.” Maar diezelfde functionaris weigert het publiek te vertellen wat hij weet.

Hier is een link http://www.gewoon-nieuws.nl/2014/07/het-schokkende-verhaal-achter-de-goedkeuring-van-aspartaam/#.VOIX3_mG-So van een artikel waarin duidelijk aangegeven wordt, hoe men dit giftige goedje weer op de markt kreeg in de V.S. , nadat het twee keer eerder daarvoor verboden werd. Shockerend!

U begrijpt dat als deze giftige stof(fen) in Canada en de V.S. als ongevaarlijk in allerlei producten worden toegevoegd, het in Nederland en de rest van Europa al niet veel anders is.

Dan nu even wat informatie over de welbekende E-nummers die op de verpakkingen van producten behoren te staan. ( Later kom ik daar in een ander artikel wellicht nog eens uitgebreider op terug. )

“E-nummers, of toevoegingen, zijn stoffen die voedingsmiddelen verbeteren. Voorbeelden van toevoegingen zijn kleurstoffen, smaakversterkers en conserveermiddelen. Veilige toevoegingen krijgen van de overheid een E-nummer. Het is een garantie dat de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) de stoffen gecontroleerd heeft en veilig vindt. Een toevoeging krijgt pas een E-nummer als zeker is dat je er niet te veel van binnenkrijgt. In de wet staat in welke producten een toevoeging gebruikt mag worden en hoeveel er maximaal aan producten mag worden toegevoegd.”

Prachtig toch? We worden door de waakhond van de EU netjes beschermt tegen allerlei gevaarlijke en schadelijke toevoegingen.

Of toch niet???

Helaas. Fabrikanten zijn soms zo slim om juist GEEN E-nummers te vermelden en de volledige naam te gebruiken. De achteloze consument weet toch niet wat er staat, en vertrouwt er blindelings op dat het ‘wel ok zal zijn’. Een voorbeeldje?

Soyamelk van Alpro. Nou dat moet wel zeer gezond zijn gezien de prijs die je ervoor betaald. Maar wat is dan in godsnaam ‘tricalciumfosfaat’? Klinkt lekker. Echter nu gaan we daar de bijbehorende E-nummers opzoeken.

Calciumzout van fosforzuur (E338). Ontstaat door behandeling van fosfaatertsen met fosforzuur (E338) of zwavelzuur (E513).

Algemene opmerking; Omdat het zich sterk bindt aan calcium kunnen hoge concentraties leiden tot een calciumtekort (!!!!) ->Dus in plaats dat u denkt uw calcium tekort aan te vullen verminderd u deze nog meer!

E338 Natuurlijk of chemisch voedingszuur. Pas op!

E513 Zuurteregelaar. Echt vermijden.

Middels deze link http://www.franshoek.info/pagina32.html komt u op een zeer nette en uitgebreide informatie over E-nummers en hun eigenschappen/ schadelijkheid.

Wees kritisch, slik niet alles voor zoete aspartaam koek. Denk aan uw gezondheid, want de overheid heeft er duidelijk geen boodschap aan.  • Comments(0)//blog.marco-pothuizen.nl/#post75

Coca Cola.

Gezondheid/ Dier/ Natuur.Posted by Marco Pothuizen Sat, February 07, 2015 17:07:21

Eigenlijk weet iedereen het wel. Coca Cola is puur vergif, en iedere slok een aanslag op je gezondheid. De zuurgraad waaruit het goedje bestaat, wordt door enorme hoeveelheden suiker voor de smaak te niet gedaan. Men heeft eens onderzocht hoeveel eetlepels suiker een fles cola bevat. Dat zijn er maar liefst 17!

Op you tube zijn filmpjes te zien hoe geweldig het artikel is als…schoonmaakmiddel.

Met het grootste gemak tover je een roestige bumper weer om in een glanzende staat.

https://www.youtube.com/watch?v=IEOx2YUYPI8

Mocht je een hekel hebben aan wc`s schoonmaken, dan is wat cola de perfecte oplossing.

https://www.youtube.com/watch?v=0flhTrg2oKM

Weet u wat trouwens grappig is? Dat al die kindertjes die nu speciale begeleidingen krijgen omdat ze ADHD hebben, dat te danken hebben aan alle suikerproducten en mierzoete drankjes. Vroeger had de jeugd geen mogelijkheid tot het nuttigen van zulke enorme hoeveelheden suiker. Vroeger was er ook geen ADHD… Nee, echt, u heeft gelijk, ik zie spoken.

Maar ach, er zijn weer ‘deskundigen’ die hier een leuke boterham mee verdienen. En kinderen kunnen onder het mom van ‘ik heb ADHD, en kan dus flikken wat ik wil’ een heerlijke tijd.

Mocht u trouwens benieuwd zijn naar het effect van de combinatie cola met een gezond glas melk, dan raad ik u aan op onderstaande link te klikken.

Kunt u meteen zien wat u in uw lichaam giet. Proost! ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=NhofonPRrFM

  • Comments(1)//blog.marco-pothuizen.nl/#post74

Mensen knuffelen elkaar te weinig.

Gezondheid/ Dier/ Natuur.Posted by Marco Pothuizen Sun, January 25, 2015 20:08:46


Laatst liepen Irma en ik door een park waar de sneeuw nog volop aanwezig was. In de zomer zie je daar mensen picknicken, sporten, wandelen of gewoon genieten van de oude statige bomen.

Nu waren er slechts drie honden te zien. Zij renden alsof zij voor het eerst buiten waren. Rollend door de sneeuw hadden ze het grootste plezier. Het leek veel op een spel dat kinderen ‘tikkertje’ noemen. Soms kwamen ze verkeerd terecht. Een lik van de ander moedigde dan de omvergelopen hond aan om verder te spelen.

En toen realiseerde ik me iets. Een vermogen, neen, eerder een soort onwil, dat bij de mens het sociale gedrag volledig heeft overgenomen; het niet meer spontaan knuffelen of troosten van een soortgenoot.

Op het internet ben ik wat tests gaan zoeken met betrekking tot sociale experimenten. Hoe sociaal is de mens nog eigenlijk? Het resultaat was schrijnend. Hieronder zal ik drie voorbeelden geven.

Test 1. In een soort veredelde hamburgertent, gaat een persoon zitten met een dienblad waarop een cola, wat friet en een hamburger liggen. Daarna vraagt hij aan de naaste bezoeker of deze zijn dienblad even in de gaten wil houden omdat hij naar de wc moet. Na een minuutje schuift zijn teamgenoot, verkleed als hongerige zwerver aan, en begint van zijn dienblad te eten. Zelfs als de ‘zwerver’ aangeeft dat hij al dagen niets heeft gegeten en smeekt wat te mogen nemen, wordt hij in de meeste gevallen van het dienblad afgehouden. Een enkeling gaf zijn eigen hamburger, en nog zeldzamer was het aanbod om wat voor hem te bestellen.

Test 2. Op straat ligt een zwerver te slapen. Naast hem staat een bakje, waarin wat geld ligt. Dan komt er een jonge dame, gekleed in een strak t-shirt langs en grijpt het geld uit het bakje. Ze loopt door. Diverse omstanders zien het gebeuren, maar niemand die er iets van zegt. Ze draaien zich om en lopen verder. Slechts eenmaal na een half uur spreekt iemand de ‘dievegge’ aan om te vragen of ze het geld wil terugleggen.

Test 3. ‘Free hugs’ . U kent dit fenomeen beslist. Veel mensen zijn toch bang voor die onvoorwaardelijke gratis ‘hug’. Gelukkig zijn er ook genoeg spontane passanten die het weten te waarderen.

Hoe kan het dat mensen zo ongevoelig reageren op de zichtbare ellende van een ander?

Een eenvoudig gebaar, een knuffel…hoeveel zou dat in waarde betekenen voor de ander?

Ik denk dat het van onschatbare waarde is. Laten we elkaar daarom wat meer knuffelen. Meer elkaar helpen. Meer er voor elkaar zijn…Misschien dat we dan wat meer bij de puurheid van de dieren komen, die ver boven de asociale mensen staan.  • Comments(0)//blog.marco-pothuizen.nl/#post70

St Walrick. Legende en koortsboom.

Gezondheid/ Dier/ Natuur.Posted by Marco Pothuizen Sat, August 02, 2014 21:57:30

De legende gaat over roverhoofdman Walrick die reizigers overviel als inkomen. Hij leefde in de regio van de huidige ruïne. Op een dag overviel hij een groep mensen waarvan de prediker Willibrord hen aanvoerde. In die tijd droegen alle vrije mannen een wapen, maar Willibrord als vertegenwoordiger van het Christelijke geloof weigerde dat ten allen tijde. Dat intrigeerde Walrick. Beide mannen werden als sterke karakters omschreven, waardoor Walrick een gesprek aanging met Willibrord. Walrick deelde Willibrord mee dat zijn dochtertje ernstige koorts had en de volgende ochtend waarschijnlijk niet meer zou halen. Hierop antwoordde Willibrord dat Walrick een stukje stof van haar in de boom bij de kapel moest hangen, Jezus moest vragen voor genezing, maar ook dat hij als dank moest zweren nooit meer overvallen te plegen en zich te bekeren tot het Christelijke geloof.

De volgende ochtend was zijn dochter genezen. Voor Walrick een teken hoe hij verder diende te leven. Hij hield woord, verbood zijn groep verder nog overvallen te plegen. Ook zij dienden zich te bekeren. Daarna vertrok hij naar Rome, waar hij tot pastoor werd ingewijd. Vervolgens keerde Walrick terug naar zijn dochter om daar zijn geloof verder te verspreiden.
Echter de andere hoofdmannen in de regio vonden zijn gedrag verraad. Walrick moest als voorbeeld dienen. Zij brandden z'n boerderij tot de grond af. Zowel Walrick als zijn dochter stierven een zeer gewelddadige dood.

Toch bleven door de eeuwen heen mensen naar de boom komen om voor genezing te vragen voor zieken.

Daar zaten wel enkele regels aan vast; 1) Men moest ongezien een lint ophangen. 2) Men mocht na het ophangen niet meer omkijken, anders zou het niet werken. 3) Men mocht nooit en te nimmer een ander lint verwijderen. Dat zou henzelf ziek maken.

Voor zover de legende. Reden genoeg om er zelf eens te gaan kijken.

We kwamen bij de koortsboom en de ruïne aan. De variatie van een genezend verzoek was opmerkelijk te noemen. Linten in allerlei lengtes, vormen en soorten textiel waren te bewonderen. Ook keek ik tegen de onderkant van paar stevige wandelschoenen aan, waarvan ik me afvroeg hoe die daar zo hoog terecht waren gekomen. Verder was er een verzameling van diverse soorten kruidenbuidels, of medicijnbuidels te bewonderen. En ja, de wanhopige dame die haar stukje textiel thuis liet liggen uit vergeetachtigheid, had zowaar haar slipje in de boom gehangen om de reis niet voor niets gemaakt te hebben. Een pikant niemendalletje sierde het einde van een tak.

“Dat is zeker je favoriet?” grapte ik tegen de eik.
Geen reactie. Of hij hield wijselijk stil, of hij begreep mijn gevoel voor humor niet echt.
Ik liep een rondje en zag dat er meer eiken met linten waren behangen. De originele eik moet allang zijn gestorven, en de grote eik is zijn nakomeling. Jongere eiken van hem, waarvan de taken nog laag hangen krijgen ongevraagd nu ook de ‘eer’ om als wensboom te mogen dienen.

Ik hoorde een zucht en keek om mij heen. Niemand.
“Ik was het hoor.” antwoordde de enorme eik. Lees de teksten eens . "Ikke ikke ikke.”

De linten hingen te hoog om ze te kunnen lezen. Met wat moeite worstelde ik me op de muur van de ruïne. Zo kon ik er wel goed bij. Vol verbazing las ik veel linten en lapjes met hun enorme domheid aan teksten. ‘Zorg aub dat ik rijk word’, ‘Maak Nederland wereldkampioen’, ‘Ik wil gelukkig blijven met Chantal’, ‘Laat mij oud worden zonder ziekte’ , enz.
Nauwelijks waren er verzoeken voor de genezing van een ander te vinden.

-“Wat een walgelijk egoïsme! Daar ben je toch helemaal niet voor?” vroeg ik de eik.
“Ik kan wel goed met die egoïstische wensen omgaan, maar mijn broer daar 20 meter verderop had er veel moeite mee.
Langzaam draaide ik me om en zag iets heel vreemds. Een jongere eik met meerdere stammen was duidelijk aan één zijde ooit kaal geweest.
“Hij begon van ellende blad te verliezen, maar sinds de mensen hun egoïstisch negatief geladen wensen er niet meer in hangen komen zijn bladeren en gezondheid weer terug. Ik doe sowieso niets met egoïstische wensen. Wil mijn krachtige energie alleen met hen delen die het onbaatzuchtig voor een ander vragen. Zo is het eeuwen gegaan en zo moet het ook blijven.”

Geweldig. Wat een wijsheid van zo`n oude eik. Nu kan een eik niet bloggen, maar ik wel. Thuis besloot ik dan ook uit respect voor de eik en de legende dit verhaal te plaatsen.


(Links de grote eik met de ruïne, rechts de jonge eiken.)  • Comments(0)//blog.marco-pothuizen.nl/#post46

Hogere machten?

Gezondheid/ Dier/ Natuur.Posted by Marco Pothuizen Mon, March 31, 2014 18:57:17

Hogere machten?

Jaren terug had ik een afspraak. Nu ben ik een type dat liever een half uur te vroeg komt, dan een minuut te laat. Vroeger ergerde ik me dan ook mateloos als iemand vijf minuten later kwam dan was afgesproken. In de loop der tijd besef je dat ergernissen zinloos zijn. Onproductief en energie verslindend.

Zo wilde ik net de auto instappen toen een bekende nog even een beroep op mijn tijd deed. Tja, wat doe je dan als goedzak? Je bent een ‘helper’ van nature uit, dus help je even. Dat ‘even’ werd bijna een kwartier. Haastig stapte ik na mijn gegeven hulp in de auto en wist dat die verloren tijd met iets sneller rijden wel goed te maken viel.

Onderweg leek het wel ‘kneuzendag’. De ene na de andere trage automobilist die kilometers lang links bleef rijden. Je voelt de adrenaline dan omhoogschieten. “Afschieten dat tuig!” giert het door je bovenkamer heen. “Ga fietsen!” Op zulke momenten vraag je je serieus af waarom je nooit een mitrailleur op je motorkap hebt laten plaatsen.

Uiteraard werken dan ook nog eens alle verkeerskruisingen met stoplichten tegen, die het lijken te weten dat je op tijd wilt zijn. ‘Heej, daar komt ie aan. Flats, op rood, whahaaha.’

Wat doe je op zo`n moment als bestuurder? Juist. De verkeerde afslag nemen. “Ook dat nog, kluns dat je bent.”

Dan maar even wat meer gas erop. Richting 160km per uur. Een geweldige flits net na het viaduct is je beloning. Ik keek achterom, en baalde als een stekker. Daar stond zo`n geüniformeerde klootzak bij het apparaat.

Eindelijk kon ik kilometers verderop een afslag pakken en omkeren. Jezus, nog meer tijd kwijt. Die camera staat toch aan de andere kant. Even tempo maken. Het pedaal werd weer dieper ingetrapt.

‘Flits!’ Ook aan de andere kant hadden ze er eentje geplaatst…

“Neeeeeeeeee!!!" gierde het door mijn hoofd. "Dit is zo onrechtvaardig! Waarom word ik gestraft omdat ik anderen alleen maar wil helpen? Dit verdien ik niet verdomme!! Ik wil die foto`s nooit binnenkrijgen!”

Daarna werd ik weer rustig, meer gelaten zelfs, en arriveerde op tijd. Jawel, op de minuut af.

Die foto`s? Nooit gehad...  • Comments(0)//blog.marco-pothuizen.nl/#post15