Marco Pothuizen blog

Marco Pothuizen blog

Over het blog.

Stukjes vanuit het hart, uit liefde voor de dieren, tegen onrecht of onfatsoen. Soms diepzinnig, een andere keer weer mag het kant noch wal raken. Niets is bedoeld om te kwetsen, maar puur om te vermaken of om over na te denken.

Neem ook eens een kijkje op mijn site.

http://www.marco-pothuizen.nl


Met vriendelijke groet,

Marco

Vasten is gezond.

Gezondheid/ Dier/ Natuur.Posted by Marco Pothuizen Thu, January 10, 2019 12:37:28

3 januari 2019. 'Een stevig begin is beter dan een slap einde.'

Vandaag is het mijn eerste dag van een periode van een aantal dagen vasten. Nu ja, het is een streven. Jaren geleden heb ik dat al een keer eerder gedaan. Toen stopte ik na 10 dagen.
Vasten is een prima manier om giftige opgeslagen stoffen in het lichaam te verwijderen. Ons lichaam krijgt nooit een gelegenheid om eens een keer schoon schip te maken.
Door te vasten biedt je dit jezelf als een geschenk aan!

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat als je griep hebt , geen honger hebt? Waarom niet? Nou heel simpel; het lichaam is dan eigenlijk ook met een 'vast periode' begonnen om de giftige stoffen of een ongewenst virus te verwijderen. Kortom het is zelfs een heel natuurlijk ingebouwd proces.

In deze blog zal ik proberen om iedere dag gevoelsmatig een beetje te beschrijven. Wellicht zal het je helpen indien je eens besluit om dit te gaan doen.

Wij zijn zo enorm geprogrammeerd om drie keer per dag te eten, dat we gewoon niet beter weten.
“Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, en drie maaltijden per dag heeft iedereen nodig. ” Een zin die ons al jong met de paplepel wordt ingegoten.
Vele studies en onderzoeken tonen aan dat dit een broodje aap verhaal is. Er zijn zelfs bevolkingsgroepen (in zuid Amerika) die maar een keer per dag eten, of soms zelfs maar een keer in de drie dagen. Dat doen zij al generaties lang. Zij eten de pure producten uit de natuur; noten, bessen, fruit, vissen enz. Hun gezondheid is beter dan die van menig Europeaan.

Een heel andere mooie fabel die de overheid ons heeft weten in te prenten is dat we minimaal 2 glazen melk per dag moeten drinken. “Melk is goed, melk doet je goed.” Wat een leugen. In het hele dierenrijk worden alleen de zuigelingen gevoed met melk. Daarna houdt het gewoon op.
Nee, de ware reden van al die campagnes was, dat Nederland met een gigantisch melkoverschot te kampen had. De burgers trapten er massaal in...en nog steeds. Melk is overigens niets meer dan een verkapte manier van dierenmishandeling. Immers alleen koeien die zojuist een kalfje ter wereld hebben gebracht geven melk. De kalfjes worden vaak meteen na de geboorte weggehaald om de vleesmolen in te gaan. Daar worden ze verwerkt tot (dieren)voer en snacks. Voor mij een reden om nooit meer melk te drinken.

Dag 1.

Vreemd genoeg gaat het mij redelijk goed af na het gemiste ontbijt en middageten.

Ik ben wel meteen begonnen met het drinken van 2 glazen water. Veel water drinken is een must bij deze ontgifting. Zo geef je het lichaam wat hulp om de afvalstoffen makkelijker te lozen.
Eigenlijk ben ik niet vandaag maar gisteren in de middag al begonnen met vasten door mijn avondeten over te slaan en alleen maar water te drinken.
12.28 uur. Kreeg wat lichte hoofdpijn. Snel water gedronken. Na vijftien minuten was de hoofdpijn verdwenen.
Om geen roofbouw te plegen slik ik wel vitamine tabletten. Dat werd ook door diverse wetenschappers aangeraden. Omdat ik vreesde dat een pil te zwaar op de nuchtere maag zou gaan liggen, heb ik `m verpulverd, en daarna met water weggedronken. Gaat prima.
15.27 uur. Volautomatisch loopt ik naar het keukenkastje en kijk er in. Een plek waar normaal altijd wat lekkers ligt in de vorm van chocolade of chips. M&M's staren mij aan en roepen; “Onzin dat vasten joh, eet ons maar gerust”.
Ik gooi het deurtje voor hun neus dicht. Ze wachten maar 10 dagen. De eerste slag is gewonnen.
Een glas water is hun vervanging.
19.37 uur. Ik heb wat trek gekregen in iets lekkers. Maar trek is geen echte honger.
Ik krijg het wel wat kouder. Extra trui aangetrokken. Je wat koud voelen hoort bij deze schoonmaak ;-)
22.00 uur. Voor het slapen nog even 2 glazen water drinken.
's Nachts werd ik wakker. Verbaasde me erover dat ik geen knorrende maag had. Snurk wel enorm. Iets dat ik van mezelf niet gewent ben.

Dag 2.

Zonder echte honger opgestaan. Mijn humeur lijdt er gelukkig ook niet onder.
Eerst een goed glas water naar binnengewerkt om de verdamping van vocht van vannacht op te vangen. Niet dat ik lag te baden in het zweet of zo, maar je huid ademt nu eenmaal.
Net de kat eten gegeven. Wat mij opvalt is dat ik het voer ineens veel beter ruik? En gruwelijk vind stinken… gaat mijn neus nu ineens beter werken? Afwachten maar.
11.55 uur. Om mijn 'koude gevoel' wat op te vangen besluit ik mezelf een kopje thee te gunnen. Van pure kruiden, en uiteraard zonder suiker of honing.
Op zich is thee heel gezond. Veel gezonder dan koffie. Maar zowel thee als koffie onttrekken vocht uit je lichaam. Voor elke kop dien je dan ook minimaal een half glas water erbij te drinken.
Het werkt, ik voel me al wat warmer. Nooit geweten dat thee zo lekker kon zijn. Nu waardeer je het ineens veel meer dan anders.
15.50 uur. Steen, maar dan ook steenkoude voeten gekregen. Hoop dat het niet van al te lange duur zal zijn. Extra sokken aan gedaan. Het hongergevoel is er eigenlijk niet. Verbaas me daar echt over.
Merk wel dat mijn dagelijkse blikje 'cafeïne booster' nu zeer gemist wordt.
Begin even zwaar in te kakken. Wil zelfs even een kort middagdutje gaan doen?
Wellicht dadelijk maar onder de zonnebank, al is het maar een kwartiertje. Word je ook warm van en je kom er altijd weer 'opgeladen' onder uit.
21.55 uur. Voeten worden weer koud. Tijd om onder de wol te kruipen. Dekbed dubbelvouwen en ze zijn zo weer warm. Heb ineens gruwelijk veel zin in Japans eten. Van die heerlijk gebakken rijst en allerlei kleine hapjes. Het eerste wat ik straks ga eten is dat!

Dag 3.

Zaterdag. 09.18 uur. Lig nog in bed en heb het koud. Dat is vreemd, want normaal ben ik warm bij het ontwaken. De elektrische deken even aangezet. Heerlijk. Daarna een warme douche.
12.20 uur. Nu begin ik ineens honger te krijgen. Het staat al in veel artikelen vermeld; de derde of vierde dag is de moeilijkste. Als je die kan voltooien gaan de dagen erop makkelijker.
Qua energie mis ik ook een flink percentage. Voel me een beetje suf. Geestelijk ben ik ok. Dat is wel prettig.
De verwarming staat wel 2 graden hoger dan normaal. Straks als ik weer ga eten zal die vanzelf wel weer naar beneden gaan. Tenminste, daar ga ik vanuit.
20.00 uur. Vroeg naar bed. Ben moe. Erg moe. Mijn gedachten naar terug naar de tijd van de werkkampen uit de tweede wereldoorlog. Waar de gevangenen nauwelijks voeding binnen kregen, in koude barakken lagen en in de stromende regen rond 06.00 uur appel hielden om daarna zwaar lichamelijke arbeid moesten verrichten. Dag in dag uit, week in week uit, maand in maand uit.
Ik stel mijzelf de vraag; wat bezielde die mensen om dit allemaal te doorstaan? Waarom klampten zij zich zo aan het leven vast? Een leven dat niet levenswaardig was?

Dag 4. Vannacht rond 04.00 uur wakker geworden. Moest ineens naar de wc en produceerde zowaar een keutel. Dat moet echt het laatste restant van wat er ooit aan voedsel in mijn lichaam zat zijn geweest.
10 minuten later krijg ik braakneigingen. Er komt niets uit. Het braakgevoel verdwijnt net zo snel als dat het opkwam. Jaren geleden toen ik ook een keer vastte had ik dit allemaal niet.
Een paar minuten later beging ik ineens gruwelijk te zweten over mijn hele lichaam. Terwijl ik in de spiegel kijk zie ik overal zweetdruppels vormen. Zelfs onder mijn ogen. Mijn t-shirt is binnen een minuut zeiknat. Alsof ik met een plantensproeier bewerkt ben.
Het zweten is maar van korte duur. Ik heb het gevoel alsof mijn lichaam al het gif dat er nog in zat met deze korte zweet periode zichzelf opgeschoond heeft.
Het voelt op zich goed aan. Snel neem ik water in. Dat helpt met het afkoelen van de temperatuur.
Daarna val ik rustig in slaap.
Rond 10.30 uur word ik weer wakker. Mijn shirt ruikt naar zweet. Logisch. Voel me goed. Gezuiverd, maar wel verzwakt. Gevoelsmatig denk ik dat ik mijn doel bereikt hebt.
Geen honger.
13.36 uur. Ik heb het besluit genomen om weer te gaan eten. Mijn innerlijke raadgever zegt dat het zo goed is.
Ook al was de vorige vast periode 10 dagen, deze van 4 ½ (eigenlijk 5) voelt net zo goed aan.
Ik besef nu dat er eigenlijk geen vaste regel is voor een 'ontgiftingsperiode'. Deze zal voor iedereen verschillend van duur zijn. Waar ik een eerste keer 10 dagen voor nodig had, bleek nu met bijna 5 dagen ook goed te zijn.
15.23 uur. Mijn eerste zelfgemaakte broodje gezond; sla, komkommer, paprika, tomaatjes, uien en verse knoflook. Ik proef alle groenten apart! Dat is toch wel heel lang geleden. Mijn smaak is verbeterd.

Overigens moet ik nog even iets anders vertellen. Maandenlang heb ik met een vervelende oorontsteking rondgelopen. Tijdens het vasten 'hoorde' ik in mijn ontstoken oor een soort 'waaien'.
Na de vreselijke zweetpartij is dat geluid verdwenen alsmede mijn ontsteking!
Toeval? Geen idee. Ik noteer alleen de feiten.
19.23 uur. Vanavond alleen wat rijst. Ik wil mijn maag en darmen niet meteen overuren laten maken.

Dag 5.

Veel water gedronken en broodjes gezond gegeten, met een extra banaantje. Maag en darmen zijn niet opstandig geworden.
Lichamelijk voel ik me weer sterker worden. Het koude gevoel is ook verdwenen. Geen extra warme sokken of trui meer.
En ach ja….de weegschaal...ruim 4 kilo eraf, het vetpercentage met ruim 3% gedaald.

Conclusie;

Het was een geheel andere ervaring dan de eerste keer. Goed naar je lichaam blijven luisteren is dan meteen mijn beste advies. Je innerlijke 'ikkie' geeft wel aan wanneer je doel bereikt is.

Over innerlijk gesproken; ik had wat onrust van binnen. Ook dat is verdwenen. Alles is nu helderder en overzichtelijker geworden.
Als je besluit om een aantal dagen te vasten….doe het alleen als je er geestelijk ook echt achterstaat! Bij twijfel niet doen.

Tip; zoek wat afleiding tijdens het vasten. Ga schilderen of zo. Lees een goed boek, kijk wat goede films, maak mooie wandelingen. Want een maag is heel eigenwijs….die blijft net als een klein verwent kind doorzeuren.

Succes gewenst voor degenen die besluiten om het eens te gaan doen, en als je het doet...leuk als je die ervaring wilt delen. • Comments(0)//blog.marco-pothuizen.nl/#post162

Waterschaarste door vee-industrie.

Gezondheid/ Dier/ Natuur.Posted by Marco Pothuizen Sun, August 19, 2018 19:52:49

Dat drinkwater op Aarde schaarser wordt weet iedereen nu onderhand wel. Echter met alleen korter douchen komen we er niet.

Vandaag de dag worden rivieren drooggelegd, niet alleen voor de dieren maar ook voor gewassen zoals alfalfa die verbouwd worden om de dieren in de vee-industrie te voeden. De consumptie van een halve kilo rundvlees verbruikt ongeveer dezelfde hoeveelheid water als zes maanden aan douches.

Zelfs met de oudste, minst milieuvriendelijke douchekop verbruikt een douche van 7 minuten gemiddeld 53 liter water. Hoe kunnen we dit vergelijken met de productie van dierlijke producten? Een kilo rundvlees heeft ongeveer 15.500 liter water nodig. Dat betekent dat de productie van 1 kilo rundvlees 15.500 liter benodigd, anders gezegd; 200 douches van 7 minuten.

Andere grote water verspillers zijn;

Kip: 1 kilo = 3.900 liter water of 73 douches

Lam: 1 kilo = 10.400 liter water of 196 douches

Varken: 1 kilo = 6.000 liter water of 113 douches

Het maakt overigens geen verschil uit of u nu "weidemelk" of "biologische" melk koopt. De fundamentele productiehandelingen blijven hetzelfde; voor elk pak dat u koopt is ergens een baby koe weggegrist van een diepbedroefde moeder.

Oh wist u dat nog niet? Ja, alleen drachtige koeien produceren melk. En daarom worden kalfjes bij een moeder weggehaald. (de meesten gaan meteen onder de meest erbarmelijke omstandigheden de gehaktmolen in.) Hoe zou u het vinden als uw kind vlak na de geboorte zou worden weggehaald, en vermalen, omdat men uw moedermelk graag wil verkopen in supermarkten? Idioot he? Maar we doen het wel bij de dieren.

Overigens heeft een volwassen mens geen melk nodig. Kijk eens in het dierenrijk. Alleen zuigelingen krijgen melk. Daarna houdt het op. DE mens is het enigste diersoort dat je wil doen laten geloven dat melk nodig blijft. Helaas is 't een broodje aap verhaal afkomstig van de grote zuivel-industrieën.

Volgens de National Academy of Sciences in Amerika verbruikt de vee-industrie een derde (!) van al het drinkwater op aarde, en de Verenigde Naties heeft de veehouderij benoemd als "waarschijnlijk de grootste sectorale bron van watervervuiling".

Alleen al om deze reden worden veel mensen vegetariër of zijn zij drastisch minder vlees gaan eten.

Ik moet u bekennen, vroeger verslond ik 'hele kuddes' op een barbeque. Maar ik wist niet beter toen. Het is ook niet meer terug te draaien. Met de kennis die ik nu heb, ben ik mijn eetpatroon drastisch gaan veranderen. Doet u mee? Tenslotte hebben we maar èèn Aarde. Er is geen reserve planeet....

Kijk ook eens op mijn site bij dierenrechten. Daar kunt u meer informatie vinden over uw gezondheid, de dieren, en welke invloed het op elkaar heeft.

Met diervriendelijke groet, Marco Pothuizen • Comments(0)//blog.marco-pothuizen.nl/#post158

Parvo, infecties en virussen zijn goed te behandelen!

Gezondheid/ Dier/ Natuur.Posted by Marco Pothuizen Fri, June 30, 2017 17:13:24

De grootste schrik van een eigenaar/ eigenaresse is het bericht van de dierenarts dat een dier parvo heeft.

Volgens de dierenartsen bestaat er geen specifiek medicijn tegen het virus. De eerste stap in de behandeling is het zo snel mogelijk herstellen van de vocht- en electrolytenbalans (natrium en kalium) door de hond aan een infuus te leggen. Antibiotica en ontstekingsremmers worden gegeven om de infectie aan te pakken en ook het gebruik van diarree-remmende en antibraak-middelen is raadzaam. Ondanks een snelle en adequate behandeling zal 80-90% van de geïnfecteerde dieren toch overlijden.

Maar…ik heb als magnetiseur een manier gevonden om dit getal om te draaien!

Dit betekend dat uw dier ruim 85% kans heeft om te overleven indien ik het magnetiseer.

Het magnetiseren helpt niet alleen bij parvo maar ook bij infecties, parasieten en virussen!
Uiteraard heb ik dit meerdere malen eerder gedaan alvorens hier nu open en bloot over te schrijven.

Let wel; uw dier heeft zeer zeker een behandeling bij de dierenarts nodig om uitdroging te voorkomen. Ik help op afstand mee.

Ik vraag voor het magnetiseren eenmalig € 27,- Die week zal ik diverse malen o.a. op sjamanistische wijze zoals de Lakota Sioux het de vorige eeuw deden uw dier behandelen.

Wees er op tijd bij! Met te lang wachten verlaagt u het overlevingspercentage.

Indien u besluit gebruik te maken van mijn diensten, dan kunt u een foto mailen van uw dier naar; witlicht@hotmail.com

Met diervriendelijke groet, Marco

Meer info? Bezoek dan mijn site (klik hier) • Comments(0)//blog.marco-pothuizen.nl/#post152

Dierenrechten en Kerst...

Gezondheid/ Dier/ Natuur.Posted by Marco Pothuizen Fri, December 09, 2016 15:29:38
Meer lezen over de rechten van een dier en uw gezondheid?
Klik dan hier.

Alvast bedankt namens alle dieren.


Met diervriendelijke groet, Marco


 • Comments(0)//blog.marco-pothuizen.nl/#post147

Verschrikkingen uit vervlogen tijden. Wat men een andere ziel aandeed.

Gezondheid/ Dier/ Natuur.Posted by Marco Pothuizen Mon, March 07, 2016 19:59:05

Zoveel mogelijk tegelijk in de vrachtauto. Iedere centimeter werd benut.

Aan luxe vervoer had men maling. Ontsnappen was onmogelijk.

In colonne naar een onbekende eindbestemming, zonder eten, pauze, toilet of drinken.

Bij aankomst volgde onder geschreeuw een verplichte scheer en knipbeurt.

Wie ziek was, werd vroegtijdig uit hun lijden verlost.

Zij die probeerden te ontsnappen aan de gruwelen….

Alles werd netjes genummerd voor de administratie.

Sommigen werden geschikt bevonden voor medische experimenten.

Dat gold voor zowel jong als oud, of zwanger…

Het eindstation…

Hoe kan een menselijke ziel zoiets een andere ziel aandoen?
Deze praktijken werden door alle naties ter wereld veroordeeld.
Processen werden gehouden, en de verantwoordelijken werden veroordeeld tot onder andere de doodstraf en de gevangenis, wegens onder andere het schenden van rechten.
Ik heb nog een serie voor u…

Zoveel mogelijk tegelijk in de vrachtauto. Iedere centimeter wordt benut. (In dit geval; kippen)

Luxe is overbodig. Ontsnappen onmogelijk.

In colonne naar de onbekende eindbestemming, zonder eten, pauze of drinken.

Zij die 'geluk hebben' mogen bij experimenten gebruikt worden.

Hoe kan een menselijke ziel zoiets een andere ziel aandoen?
Waar zijn de rechten van de dieren? Waar zijn de rechten van hun zielen?
Zij zijn nooit uw vijand geweest. Wat hebben zij u aangedaan, om dit lot te moeten ondergaan?
Omdat u graag nieuwe cosmetica producten in de winkel wilt zien volgend jaar?
Omdat u graag een stukje vlees eet dat vol stress zit? Stress die u ziek maakt? (klik hier voor meer informatie daarover)

Ik schaam me diep voor het menselijke ras, waartoe ik behoor.
Geloof mij...er zijn voldoende alternatieven voor een stukje vlees.

Als u een andere ziel niet kunt respecteren...waarom verwacht u dat dan terug?

Ook het drinken van melk is overbodig overigens. Wilt u meer weten over het wel en wee van de koe die voor uw glaasje melk zorgt? Klik dan hier. En verbaas u over de cijfers van verspilling.

Ik hoop dat ik met dit artikel mensen aan het denken heb gezet, om vanaf morgen anders te gaan leven. Een leven met respect naar andere zielen toe.

Met diervriendelijke groet, Marco • Comments(0)//blog.marco-pothuizen.nl/#post132

Een volk dat voor tirannen zwicht...

Gezondheid/ Dier/ Natuur.Posted by Marco Pothuizen Wed, January 13, 2016 15:50:02
Kennelijk hebben we nog niet genoeg geleerd van ons verleden.
Wat een zinloze opoffering van zovele helden, gesneuvelden, en verzetsstrijders door alle eeuwen heen voor een vrij Nederland... • Comments(1)//blog.marco-pothuizen.nl/#post127

Fijne Kerstdagen. Bedankt dat u ook aan ons denkt...

Gezondheid/ Dier/ Natuur.Posted by Marco Pothuizen Wed, December 09, 2015 12:18:15

U kunt hen niet verstaan. Daarom spreek ik voor hen.
De link op de kaart; http://marco-pothuizen.nl/dierenrechten.html

Delen en kopiëren mag uiteraard.

Met diervriendelijke groet, Marco

 • Comments(0)//blog.marco-pothuizen.nl/#post121

Zondag rustdag.

Gezondheid/ Dier/ Natuur.Posted by Marco Pothuizen Fri, October 30, 2015 18:30:48

Weet u wat ik zo machtig mooi aan Duitsland vind?
De rust op zondag! Als je buiten zit hoor je geen grasmaaiers, geen oorverdovende gehoor beschadigende bladblazers, geen kettingzagen, of idioten die menen dat een ander graag hun muziek wil horen.
Zelfs op straat praten de mensen met elkaar in plaats van elkaar verbaal te woord te staan, waar een plattelander jaloers kan zijn op hun gespreksvolume.
Echter in menige gemeente in Nederland is dat wel anders. Laten we als voorbeeld de gemeente Mook nemen.
Daar kan je op een zondag vol hartenlust een schadelijk aantal decibellen met je bladblazer produceren omdat we een paar bomen in de straat hebben staan. Ja erg he? Bomen! Bomen die er al stonden voordat er überhaupt een woning gebouwd werd.
Wat de beweegreden is om steeds een bladblazer uit de kast te trekken is mij nog steeds een raadsel.
Herfst is namelijk een heel natuurlijk proces en onderdeel van het jaar. Sterker nog, de bladeren die gaan rotten zorgen ervoor dat er heel kleine insecten komen wat voor menig vogeltje in de winter zijn of haar (ik wil niet discrimineren) kostbare overlevingspakketje betekend.
Daarom laat ik mij ook niet verleiden tot het stompzinnige tijdverdrijf dat 'blaadjes opruimen' heet.
Neen, ik laat de natuur haar gang gaan. In het uiterste geval veeg ik de blaadjes slechts de border in.
Als je goed luistert, dan hoor je een goedkeurend gemompel hoog in de takken van de bomen.

Ik vraag mij trouwens af...de blad-blazende neuroot heeft gehoorbescherming op, maar hoe zit dat met de omwonenden die aan schadelijke decibellen worden blootgesteld? Is een gemeente daar verantwoordelijk voor? Indien dat zo is, dan kunt u dus als burger uw onkosten die daar later aan zijn verbonden bij hen declareren.

Waar komt de zondagse rustdag eigenlijk vandaan vroeg ik mij af?
"Constantijn de Grote maakte een wet voor heel het keizerrijk (321 n.Chr.) dat de zondag als een rustdag gehouden moest worden in alle steden en dorpen; maar hij stond het volk op het platteland toe door te gaan met hun werk" (Bron: Encyclopedia Americana, artikel "Sabbath").
Aha. Wat een mooi gebaar. Echter, als je dus terug wilt vallen op de bijbel dan heb je pech. Deze doet daar op geen enkele pagina een bindende uitspraak over.
Het blijft dan ook meer een Christelijk gebruik dan een wet.
Toch blijft het jammer dat veel mensen dan het gebruik van hun Christelijk medemens op dit gebied niet weten te respecteren, evenmin als ze de natuur weten te respecteren.

Begrijp mij goed, ik ben geen gelovige, en zal dat ook nooit worden. Maar dan denk ik...kom op...laat de natuur de natuur, en respecteer haar met een rustdag.
Wist u overigens dat onderzoek heeft uitgewezen dat de vogels tientallen jaren terug minder volume produceerden dan nu?
Goh, hoe zou dat komen?

Vooralsnog hoop ik dat iedereen wat meer aan elkaar gaat denken, en over zal stappen op onderstaande geluidloze grasmaaier.

Meer informatie over dier en natuur?
Klik hier • Comments(2)//blog.marco-pothuizen.nl/#post114

Logische leefregels.

Gezondheid/ Dier/ Natuur.Posted by Marco Pothuizen Wed, October 28, 2015 09:28:13
1. Sluit vrede met je verleden zodat het je heden niet verpest.
2. Wat anderen over je denken is niet jouw zaak.
3. Tijd heelt bijna alle wonden. Geef de tijd een beetje tijd.
4. Niemand is verantwoordelijk voor je geluk, behalve jijzelf.
5. Vergelijk je leven niet met dat van anderen, je hebt geen idee waar hun reis over gaat.
6. Bedenk waarover je wilt spreken, je hoeft niet overal een antwoord op te hebben.
7. Probeer de humor van veel situaties in te zien en lach.

 • Comments(2)//blog.marco-pothuizen.nl/#post113

Thee als natuurlijke pijnbestrijder.

Gezondheid/ Dier/ Natuur.Posted by Marco Pothuizen Sun, March 22, 2015 14:15:19

De natuur schenkt ons een enorm scala aan kruiden die medicijnen zouden kunnen vervangen. Deze keer ga ik het over de pijnstillende kruiden hebben. Alles wat hieronder staat is daarvoor te gebruiken. Daarnaast staan wat extra eigenschappen beschreven.

Kurkuma, Gember, Basilicum. Kurkuma schijnt zeer effectief te zijn tegen reumatische artritis.

Duivelsklauw (Harpagophytum procembens); helpt bij lever en hartproblemen, en hoofdpijn.

Berkenblad (Betula Lenta); werkt als een soort cortisone wat onder andere gebruikt wordt tegen huidaandoeningen, hormoonverstoringen, spasmen en artitis. Tevens bevorderd het de bloedsomloop. Berkenblad behoort tot de sterkste pijnbestrijder!

Bergthee (wintergreen oil); bevat 85-99% salicylzuur. Prima pijnbestrijder.

Wilgenbast (Salix Alba); Verlaagt de hoeveelheid prostaglandinen. Dat is een hormoonachtige stof die ontstekingen en hoofdpijnen veroorzaakt. Geen bijwerkingen zoals bij asprine, waar je maagbloedingen van kan krijgen. Wordt gebruikt tegen menstruatiepijn, en verminderd zwelling.

Capsaïne (Capsicum); Wordt gevonden in chilipers. Goed tegen migraine en clusterhoofdpijnen. Bovendien een prima hulp bij vetbranding.

Gamma linoleenzuur (GLA); voor diabetici.

Kersen; Goed tegen ontstekingen, en pijn.

Aquamine; Rijk aan calcium en magnesium. Versterkt de botten.

Pepermunt; Bij tand en maagpijn, pezen en spieren, en darmproblemen. (Gebruik geen rolletje pepermunt. Die zijn niet zuiver.)

Cranberrysap; Houdt de maag gezond, en bevorderlijk bij maagklachten. Cranberrysap dood de bacteriën. Voorkomt infectie aan urinewegen.

-wordt vervolgt- • Comments(0)//blog.marco-pothuizen.nl/#post80

Aspartaam (E951)

Gezondheid/ Dier/ Natuur.Posted by Marco Pothuizen Mon, February 16, 2015 19:30:57

Aspartaam. (E951)

Wat is aspartaam? Het is een chemische zoetstof met een lage calorische waarde en wordt veel gebruikt ter vervanging van suiker in allerlei light- en dieetproducten. Men schat dat het inmiddels in zo’n 6000(!) producten in de Nederlandse supermarkten terug te vinden is. Denk daarbij aan alle light-producten, muesli, kauwgom, zoetjes, pepermunt, frisdranken, vruchtensappen, sportdranken, candybars maar ook aan kauwbare vitaminepillen, tandpasta en zelfs in, al dan niet vrij verkrijgbare, geneesmiddelen.

Al sinds 1973 hebben vele, onafhankelijke onderzoeken aangetoond dat aspartaam onder andere het zenuwstelsel aantast. Uit die onderzoeken met ratten, apen en ja ook mensen, bleek dat aspartaam daadwerkelijk een vergif is.

Aspartaam is net als MSG (E621) een excitotoxine. Dat is een stimulator van het centrale zenuwstelsel waardoor dit ontregelt raakt en hersenen beschadigd kunnen worden.

Daarin heb je verschillende gradaties; van leerproblemen en epileptische aanvallen tot Alzheimer en van ADHD tot de ziekte van Parkinson en hersentumoren.

In zijn boek -Excitotoxins; The Taste that Kills legt Dr. Russell Blaylock, een neurochirurg en voedingsdeskundige, uit waarom MSG en aspartaam stoffen zijn die onze hersencellen beschadigen.

[Over meer nuttige informatie over de werking en bijeffecten van MSG verwijs ik u door naar deze link] http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=m4&s=M62&ss=P565&l=NL

Tegenwoordig wordt 90% van alle onderzoeken door het bedrijfsleven (en dus de producent ervan) betaald, en slechts 10% door universiteiten. Het mag duidelijk zijn dat de rapporten die vanuit het bedrijfsleven niets anders zijn, dan een leugen van de uiteindelijke producent. Men weet dat het vergif is, maar geld bepaald wat er op de markt komt.

Onderzoeker John Erb heeft zijn boek en zijn zorgen gepresenteerd aan een van de hoogste regeringsfunctionarissen van het Welzijnsministerie in Canada.
Terwijl hij in het regeringskantoor zat, zei de functionaris tegen hem: “Natuurlijk weet ik hoe slecht MSG is, ik zal het spul nooit aanraken.” Maar diezelfde functionaris weigert het publiek te vertellen wat hij weet.

Hier is een link http://www.gewoon-nieuws.nl/2014/07/het-schokkende-verhaal-achter-de-goedkeuring-van-aspartaam/#.VOIX3_mG-So van een artikel waarin duidelijk aangegeven wordt, hoe men dit giftige goedje weer op de markt kreeg in de V.S. , nadat het twee keer eerder daarvoor verboden werd. Shockerend!

U begrijpt dat als deze giftige stof(fen) in Canada en de V.S. als ongevaarlijk in allerlei producten worden toegevoegd, het in Nederland en de rest van Europa al niet veel anders is.

Dan nu even wat informatie over de welbekende E-nummers die op de verpakkingen van producten behoren te staan. ( Later kom ik daar in een ander artikel wellicht nog eens uitgebreider op terug. )

“E-nummers, of toevoegingen, zijn stoffen die voedingsmiddelen verbeteren. Voorbeelden van toevoegingen zijn kleurstoffen, smaakversterkers en conserveermiddelen. Veilige toevoegingen krijgen van de overheid een E-nummer. Het is een garantie dat de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) de stoffen gecontroleerd heeft en veilig vindt. Een toevoeging krijgt pas een E-nummer als zeker is dat je er niet te veel van binnenkrijgt. In de wet staat in welke producten een toevoeging gebruikt mag worden en hoeveel er maximaal aan producten mag worden toegevoegd.”

Prachtig toch? We worden door de waakhond van de EU netjes beschermt tegen allerlei gevaarlijke en schadelijke toevoegingen.

Of toch niet???

Helaas. Fabrikanten zijn soms zo slim om juist GEEN E-nummers te vermelden en de volledige naam te gebruiken. De achteloze consument weet toch niet wat er staat, en vertrouwt er blindelings op dat het ‘wel ok zal zijn’. Een voorbeeldje?

Soyamelk van Alpro. Nou dat moet wel zeer gezond zijn gezien de prijs die je ervoor betaald. Maar wat is dan in godsnaam ‘tricalciumfosfaat’? Klinkt lekker. Echter nu gaan we daar de bijbehorende E-nummers opzoeken.

Calciumzout van fosforzuur (E338). Ontstaat door behandeling van fosfaatertsen met fosforzuur (E338) of zwavelzuur (E513).

Algemene opmerking; Omdat het zich sterk bindt aan calcium kunnen hoge concentraties leiden tot een calciumtekort (!!!!) ->Dus in plaats dat u denkt uw calcium tekort aan te vullen verminderd u deze nog meer!

E338 Natuurlijk of chemisch voedingszuur. Pas op!

E513 Zuurteregelaar. Echt vermijden.

Middels deze link http://www.franshoek.info/pagina32.html komt u op een zeer nette en uitgebreide informatie over E-nummers en hun eigenschappen/ schadelijkheid.

Wees kritisch, slik niet alles voor zoete aspartaam koek. Denk aan uw gezondheid, want de overheid heeft er duidelijk geen boodschap aan. • Comments(0)//blog.marco-pothuizen.nl/#post75

Coca Cola.

Gezondheid/ Dier/ Natuur.Posted by Marco Pothuizen Sat, February 07, 2015 17:07:21

Eigenlijk weet iedereen het wel. Coca Cola is puur vergif, en iedere slok een aanslag op je gezondheid. De zuurgraad waaruit het goedje bestaat, wordt door enorme hoeveelheden suiker voor de smaak te niet gedaan. Men heeft eens onderzocht hoeveel eetlepels suiker een fles cola bevat. Dat zijn er maar liefst 17!

Op you tube zijn filmpjes te zien hoe geweldig het artikel is als…schoonmaakmiddel.

Met het grootste gemak tover je een roestige bumper weer om in een glanzende staat.

https://www.youtube.com/watch?v=IEOx2YUYPI8

Mocht je een hekel hebben aan wc`s schoonmaken, dan is wat cola de perfecte oplossing.

https://www.youtube.com/watch?v=0flhTrg2oKM

Weet u wat trouwens grappig is? Dat al die kindertjes die nu speciale begeleidingen krijgen omdat ze ADHD hebben, dat te danken hebben aan alle suikerproducten en mierzoete drankjes. Vroeger had de jeugd geen mogelijkheid tot het nuttigen van zulke enorme hoeveelheden suiker. Vroeger was er ook geen ADHD… Nee, echt, u heeft gelijk, ik zie spoken.

Maar ach, er zijn weer ‘deskundigen’ die hier een leuke boterham mee verdienen. En kinderen kunnen onder het mom van ‘ik heb ADHD, en kan dus flikken wat ik wil’ een heerlijke tijd.

Mocht u trouwens benieuwd zijn naar het effect van de combinatie cola met een gezond glas melk, dan raad ik u aan op onderstaande link te klikken.

Kunt u meteen zien wat u in uw lichaam giet. Proost! ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=NhofonPRrFM

 • Comments(1)//blog.marco-pothuizen.nl/#post74

Mensen knuffelen elkaar te weinig.

Gezondheid/ Dier/ Natuur.Posted by Marco Pothuizen Sun, January 25, 2015 20:08:46


Laatst liepen Irma en ik door een park waar de sneeuw nog volop aanwezig was. In de zomer zie je daar mensen picknicken, sporten, wandelen of gewoon genieten van de oude statige bomen.

Nu waren er slechts drie honden te zien. Zij renden alsof zij voor het eerst buiten waren. Rollend door de sneeuw hadden ze het grootste plezier. Het leek veel op een spel dat kinderen ‘tikkertje’ noemen. Soms kwamen ze verkeerd terecht. Een lik van de ander moedigde dan de omvergelopen hond aan om verder te spelen.

En toen realiseerde ik me iets. Een vermogen, neen, eerder een soort onwil, dat bij de mens het sociale gedrag volledig heeft overgenomen; het niet meer spontaan knuffelen of troosten van een soortgenoot.

Op het internet ben ik wat tests gaan zoeken met betrekking tot sociale experimenten. Hoe sociaal is de mens nog eigenlijk? Het resultaat was schrijnend. Hieronder zal ik drie voorbeelden geven.

Test 1. In een soort veredelde hamburgertent, gaat een persoon zitten met een dienblad waarop een cola, wat friet en een hamburger liggen. Daarna vraagt hij aan de naaste bezoeker of deze zijn dienblad even in de gaten wil houden omdat hij naar de wc moet. Na een minuutje schuift zijn teamgenoot, verkleed als hongerige zwerver aan, en begint van zijn dienblad te eten. Zelfs als de ‘zwerver’ aangeeft dat hij al dagen niets heeft gegeten en smeekt wat te mogen nemen, wordt hij in de meeste gevallen van het dienblad afgehouden. Een enkeling gaf zijn eigen hamburger, en nog zeldzamer was het aanbod om wat voor hem te bestellen.

Test 2. Op straat ligt een zwerver te slapen. Naast hem staat een bakje, waarin wat geld ligt. Dan komt er een jonge dame, gekleed in een strak t-shirt langs en grijpt het geld uit het bakje. Ze loopt door. Diverse omstanders zien het gebeuren, maar niemand die er iets van zegt. Ze draaien zich om en lopen verder. Slechts eenmaal na een half uur spreekt iemand de ‘dievegge’ aan om te vragen of ze het geld wil terugleggen.

Test 3. ‘Free hugs’ . U kent dit fenomeen beslist. Veel mensen zijn toch bang voor die onvoorwaardelijke gratis ‘hug’. Gelukkig zijn er ook genoeg spontane passanten die het weten te waarderen.

Hoe kan het dat mensen zo ongevoelig reageren op de zichtbare ellende van een ander?

Een eenvoudig gebaar, een knuffel…hoeveel zou dat in waarde betekenen voor de ander?

Ik denk dat het van onschatbare waarde is. Laten we elkaar daarom wat meer knuffelen. Meer elkaar helpen. Meer er voor elkaar zijn…Misschien dat we dan wat meer bij de puurheid van de dieren komen, die ver boven de asociale mensen staan. • Comments(0)//blog.marco-pothuizen.nl/#post70

Gestoofde Pangafilet met verse groenten.

Gezondheid/ Dier/ Natuur.Posted by Marco Pothuizen Sat, January 24, 2015 14:26:09
Geen zin om uitgebreid te koken? Wilt u iets gezonds binnen 20 minuten op tafel hebben?

Gestoofde Pangafilet met verse groenten (voor 2 pers). Een heerlijke vitamine bom!

200 gram Pangafilet
100-150 gram zilvervliesrijst (zelf kies ik voor 150gram)
¼ tot ½ knolselderij (niet teveel omdat deze anders de smaak gaat overheersen)
1 prei
1 rode paprika
1 courgette
viskruiden
versgemalen zout en peper

Neem een pan, vul deze met een laagje van ongeveer 2 cm gesneden groenten: knolselderij, prei, rode paprika en courgette. (Als alternatief is een pakje soepgroenten (zonder wortel) ook mogelijk, maar lang niet zo smaakvol) .

Schenk een kopje water over de groenten. Leg vervolgens de visfilets op de groenten en strooi er naar smaak peper, zout en viskruiden overheen. Aan de kook brengen en vervolgens 20 minuten met het deksel op de pan zachtjes laten stoven. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de gestoofde Pangafilet samen met de groenten en zilvervliesrijst op twee bordjes.

Persoonlijk doe ik er ook nog wat knoflooksaus door de rijst heen.

Dit recept is ook te gebruiken voor andere vissoorten zoals bijvoorbeeld zalm(moten) of kabeljauwfilets.

Eet smakelijk!

 • Comments(0)//blog.marco-pothuizen.nl/#post69

Verbeter de wereld, begin bij jezelf.

Gezondheid/ Dier/ Natuur.Posted by Marco Pothuizen Wed, January 14, 2015 18:08:31

Beste schrijvers, lezers en allerlei verdwaalde bezoekers.

Even een kleine melding van mijn kant.
Dit jaar wil ik zoveel mogelijk met alleen positieve berichten in aanraking komen . Zwartgallige humor? Prima. Pure onzin? Prima. Hobby? Prima.
Echter indien ik in de eerste 4 regels weer het zoveelste 'lijdensweg-verhaal' herken, stop ik met lezen en laat het verder voor wat het is. De reden daarvoor is simpel . Ik voel namelijk teveel wat een ander schrijft.

Daarbij heb ik ook geen zin in de zoveelste herhaling. Stelt u zich eens voor dat er iedere dag op het NOS journaal hetzelfde gezegd zou worden...u begrijpt me wel.

Op fb heb ik een tekst staan die beter de wereld iets beter moet maken;

Na al de vreselijke gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden en nog steeds plaatsvinden, heeft de aarde zo veel mogelijke positiviteit nodig.

Ik volg van RemyMaloir het 'Pay it Forward' initiatief; De eerste 5 mensen die op deze status reageren met 'Ik doe mee' krijgen van mij dit kalenderjaar, op een onverwachts moment, een verrassing van mij. Het kan van alles zijn, een boek, een kaartje, iets zelfgemaakt, gewoon een verrassing! Het zal totaal onverwachts komen, zonder waarschuwing, en wanneer ik in de stemming ben of iets vind waarvan ik denk dat ik je er blij mee kan maken.
De eerste 5 mensen die reageren op deze status met 'Ik doe mee' doen mee. De 5 mensen die mee doen, moeten hetzelfde doen als ik nu doe. Ze krijgen alle 5 van mij een berichtje met deze tekst, zodat ze die kunnen kopiëren en plakken op hun eigen tijdlijn (niet delen!). Zo vormen we een web van connectie en vriendelijkheid.
Laten we meer liefdevolle en aardige dingen doen voor elkaar in 2015. Alleen al om elkaar te laten lachen en te laten weten dat we aan elkaar denken.
Zo maken we samen van 2015 een liefdevol en positief jaar!
Einde chatgesprek.

Doet u mee?

Extra tip; U kunt uw eigen systeem afschermen tegen negativiteit, opschonen, en daarna opladen met positiviteit d.m.v. simpele visualisatie oefeningen. Klik hier.

Succes! Iedereen kan het met wat oefenen. Ook u. • Comments(1)//blog.marco-pothuizen.nl/#post64

St Walrick. Legende en koortsboom.

Gezondheid/ Dier/ Natuur.Posted by Marco Pothuizen Sat, August 02, 2014 21:57:30

De legende gaat over roverhoofdman Walrick die reizigers overviel als inkomen. Hij leefde in de regio van de huidige ruïne. Op een dag overviel hij een groep mensen waarvan de prediker Willibrord hen aanvoerde. In die tijd droegen alle vrije mannen een wapen, maar Willibrord als vertegenwoordiger van het Christelijke geloof weigerde dat ten allen tijde. Dat intrigeerde Walrick. Beide mannen werden als sterke karakters omschreven, waardoor Walrick een gesprek aanging met Willibrord. Walrick deelde Willibrord mee dat zijn dochtertje ernstige koorts had en de volgende ochtend waarschijnlijk niet meer zou halen. Hierop antwoordde Willibrord dat Walrick een stukje stof van haar in de boom bij de kapel moest hangen, Jezus moest vragen voor genezing, maar ook dat hij als dank moest zweren nooit meer overvallen te plegen en zich te bekeren tot het Christelijke geloof.

De volgende ochtend was zijn dochter genezen. Voor Walrick een teken hoe hij verder diende te leven. Hij hield woord, verbood zijn groep verder nog overvallen te plegen. Ook zij dienden zich te bekeren. Daarna vertrok hij naar Rome, waar hij tot pastoor werd ingewijd. Vervolgens keerde Walrick terug naar zijn dochter om daar zijn geloof verder te verspreiden.
Echter de andere hoofdmannen in de regio vonden zijn gedrag verraad. Walrick moest als voorbeeld dienen. Zij brandden z'n boerderij tot de grond af. Zowel Walrick als zijn dochter stierven een zeer gewelddadige dood.

Toch bleven door de eeuwen heen mensen naar de boom komen om voor genezing te vragen voor zieken.

Daar zaten wel enkele regels aan vast; 1) Men moest ongezien een lint ophangen. 2) Men mocht na het ophangen niet meer omkijken, anders zou het niet werken. 3) Men mocht nooit en te nimmer een ander lint verwijderen. Dat zou henzelf ziek maken.

Voor zover de legende. Reden genoeg om er zelf eens te gaan kijken.

We kwamen bij de koortsboom en de ruïne aan. De variatie van een genezend verzoek was opmerkelijk te noemen. Linten in allerlei lengtes, vormen en soorten textiel waren te bewonderen. Ook keek ik tegen de onderkant van paar stevige wandelschoenen aan, waarvan ik me afvroeg hoe die daar zo hoog terecht waren gekomen. Verder was er een verzameling van diverse soorten kruidenbuidels, of medicijnbuidels te bewonderen. En ja, de wanhopige dame die haar stukje textiel thuis liet liggen uit vergeetachtigheid, had zowaar haar slipje in de boom gehangen om de reis niet voor niets gemaakt te hebben. Een pikant niemendalletje sierde het einde van een tak.

“Dat is zeker je favoriet?” grapte ik tegen de eik.
Geen reactie. Of hij hield wijselijk stil, of hij begreep mijn gevoel voor humor niet echt.
Ik liep een rondje en zag dat er meer eiken met linten waren behangen. De originele eik moet allang zijn gestorven, en de grote eik is zijn nakomeling. Jongere eiken van hem, waarvan de taken nog laag hangen krijgen ongevraagd nu ook de ‘eer’ om als wensboom te mogen dienen.

Ik hoorde een zucht en keek om mij heen. Niemand.
“Ik was het hoor.” antwoordde de enorme eik. Lees de teksten eens . "Ikke ikke ikke.”

De linten hingen te hoog om ze te kunnen lezen. Met wat moeite worstelde ik me op de muur van de ruïne. Zo kon ik er wel goed bij. Vol verbazing las ik veel linten en lapjes met hun enorme domheid aan teksten. ‘Zorg aub dat ik rijk word’, ‘Maak Nederland wereldkampioen’, ‘Ik wil gelukkig blijven met Chantal’, ‘Laat mij oud worden zonder ziekte’ , enz.
Nauwelijks waren er verzoeken voor de genezing van een ander te vinden.

-“Wat een walgelijk egoïsme! Daar ben je toch helemaal niet voor?” vroeg ik de eik.
“Ik kan wel goed met die egoïstische wensen omgaan, maar mijn broer daar 20 meter verderop had er veel moeite mee.
Langzaam draaide ik me om en zag iets heel vreemds. Een jongere eik met meerdere stammen was duidelijk aan één zijde ooit kaal geweest.
“Hij begon van ellende blad te verliezen, maar sinds de mensen hun egoïstisch negatief geladen wensen er niet meer in hangen komen zijn bladeren en gezondheid weer terug. Ik doe sowieso niets met egoïstische wensen. Wil mijn krachtige energie alleen met hen delen die het onbaatzuchtig voor een ander vragen. Zo is het eeuwen gegaan en zo moet het ook blijven.”

Geweldig. Wat een wijsheid van zo`n oude eik. Nu kan een eik niet bloggen, maar ik wel. Thuis besloot ik dan ook uit respect voor de eik en de legende dit verhaal te plaatsen.


(Links de grote eik met de ruïne, rechts de jonge eiken.) • Comments(0)//blog.marco-pothuizen.nl/#post46

Plofgeit op komst.

Gezondheid/ Dier/ Natuur.Posted by Marco Pothuizen Mon, July 14, 2014 16:41:14

We gaan nog steeds verkeerd om met onze dieren. Albert Heijn blijft stevig over de plofkip liegen (zie link),

http://marco-pothuizen.nl/vleesschandalen-wreedheid-en-waarheid..html

en het gros van de consumenten doet alsof er niets aan de hand is. Want wat is nu eenvoudiger dan je kop in het zand steken?

Dat een plofkip deze ruimte heeft om 'te leven' wil niemand zien. Daarom speciaal voor hen die bewust de andere kant opkijken deze afbeelding. :-)

jry3RXJVejog6JBByOPMYTtmsLteDQq3.jpgWellicht begint er nu inwendig iets te rammelen? Over onrecht of zo?

Natuurlijk is de titel 'plofgeit' een beetje misleidend. Tenminste nu nog wel. Maar lang hoeft dat niet te duren.

Want dit is het beeld hoe we nu met geiten omgaan...

kicwapBkRXPZ44UgxSRDHLVVLRoEjF5w.jpg

Koeien horen volgens het verknipte Den Haag niet in de wei maar gewoon op stal te staan. Ja logisch, een stal bouw je niet voor niks toch?

zzwkwBl1W4zDCAfsxplpF12NNQxAaVDp.jpg Tpusmo0nQX0DunqBzybhwl6SS2bN8y6m.jpg

Lieve lezers.... ik kan uiteraard onmogelijk verlangen dat jullie allemaal vegetariër worden vandaag. Maar beginnen met minder vlees eten zal voor veel dieren in de toekomst een beter leven kunnen betekenen.

Meer uitleg over deze stelling kunt u vinden op http://marco-pothuizen.nl/dierenrechten.html

Middels twee prima onderbouwde video's van Partij van de Dieren hoop ik u meer inzicht te kunnen geven.

Met zonnige groet,

Marco Pothuizen

http://www.marco-pothuizen.nl/ • Comments(0)//blog.marco-pothuizen.nl/#post38

AH en de zoveelste plofkipleugen

Gezondheid/ Dier/ Natuur.Posted by Marco Pothuizen Mon, June 23, 2014 22:39:24

Albert Heijn is begonnen met de stapsgewijze vervanging van alle reguliere verse kipproducten door wat het zelf 'de nieuwe Hollandse kip' noemt. Hiermee gaat de marktleider op tijd voldoen aan de overeenkomst over de verbetering van dierenwelzijn rond kip waar vorig jaar een akkoord over is gesloten.

'De Hollandse kip is een vitaler ras dat langzamer groeit, langer leeft en over meer leefruimte beschikt. Daardoor zijn de leefomstandigheden van de kip die te koop is bij Albert Heijn aanzienlijk verbeterd', schrijft AH in een persbericht. Vrijdag is AH begonnen met het vervangen van de reguliere kipproducten. Uiterlijk eind 2015 zijn alle kipproducten bij Albert Heijn afkomstig van de nieuwe Hollandse kip.

Frank Dales van de Dierenbescherming zegt in het persbericht van AH blij te zijn met de stap van de marktleider. 'Ik ben bijzonder verheugd over het feit dat Albert Heijn alle dierenwelzijnsstappen uit het akkoord in één keer heeft gezet. Dit levert flinke verbeteringen in het leven van een groot aantal kippen in Nederland op. Weliswaar verdient deze kip helaas nog geen ster van het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming, maar dit is zeker een belangrijke stap in de goede richting.'

Wakker Dier is minder te spreken over de plannen van Albert Heijn. De organisatie stapt naar de Reclame Code Commissie omdat advertenties over hoe veel beter kippen nu af zijn misleidend vindt.

"Van deze kippen staan er 19 in een dichte stal, bij de plofkip zijn dat er 21.
Plofkip in flauwekulsaus'', zegt een woordvoerster.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Frank Dales heeft inmiddels zijn gratis doosjes eieren door deze blooper uitlating al thuis laten bezorgen.
Mijn god...een steekpenning in de vorm van eieren. Het zou zo maar kunnen bij die onbenul.

Gelukkig heeft Wakker Dier meer ballen en verstand. 19 Kippen op een vierkante meter. Hoe kan je je daar nu kiplekker bij voelen?

Van schaamte heeft AH (Aso Heijn) nog nooit gehoord. Van eerlijk beleid ook niet. Maar ach wat boeit het de consument nu dat er 19 op een vierkante meter samengeperst worden? Ziek van stress zijn, en onder de wonden zitten? Met botbreuken eieren moeten leggen?

Deze consument is gelukkig een hele tijd terug gestopt met vlees eten. Voor het welzijn van de dieren en de eigen gezondheid. Tegenwoordig zijn de aanbiedingen in vegetarische maaltijden dan ook in overvloed aanwezig. Heerlijk. En ja, een eitje eet ik nog steeds. Van de scharrelkippen die bij Irma ruimte hebben en trots een ei mogen leggen. Wie volgt?

 • Comments(0)//blog.marco-pothuizen.nl/#post31

Zelfvernietiging....

Gezondheid/ Dier/ Natuur.Posted by Marco Pothuizen Wed, April 30, 2014 13:48:26
Misschien dat sommigen het met een plaatje en weinig, maar duidelijke woorden het nu wel gaan begrijpen...

 • Comments(0)//blog.marco-pothuizen.nl/#post22

Hogere machten?

Gezondheid/ Dier/ Natuur.Posted by Marco Pothuizen Mon, March 31, 2014 18:57:17

Hogere machten?

Jaren terug had ik een afspraak. Nu ben ik een type dat liever een half uur te vroeg komt, dan een minuut te laat. Vroeger ergerde ik me dan ook mateloos als iemand vijf minuten later kwam dan was afgesproken. In de loop der tijd besef je dat ergernissen zinloos zijn. Onproductief en energie verslindend.

Zo wilde ik net de auto instappen toen een bekende nog even een beroep op mijn tijd deed. Tja, wat doe je dan als goedzak? Je bent een ‘helper’ van nature uit, dus help je even. Dat ‘even’ werd bijna een kwartier. Haastig stapte ik na mijn gegeven hulp in de auto en wist dat die verloren tijd met iets sneller rijden wel goed te maken viel.

Onderweg leek het wel ‘kneuzendag’. De ene na de andere trage automobilist die kilometers lang links bleef rijden. Je voelt de adrenaline dan omhoogschieten. “Afschieten dat tuig!” giert het door je bovenkamer heen. “Ga fietsen!” Op zulke momenten vraag je je serieus af waarom je nooit een mitrailleur op je motorkap hebt laten plaatsen.

Uiteraard werken dan ook nog eens alle verkeerskruisingen met stoplichten tegen, die het lijken te weten dat je op tijd wilt zijn. ‘Heej, daar komt ie aan. Flats, op rood, whahaaha.’

Wat doe je op zo`n moment als bestuurder? Juist. De verkeerde afslag nemen. “Ook dat nog, kluns dat je bent.”

Dan maar even wat meer gas erop. Richting 160km per uur. Een geweldige flits net na het viaduct is je beloning. Ik keek achterom, en baalde als een stekker. Daar stond zo`n geüniformeerde klootzak bij het apparaat.

Eindelijk kon ik kilometers verderop een afslag pakken en omkeren. Jezus, nog meer tijd kwijt. Die camera staat toch aan de andere kant. Even tempo maken. Het pedaal werd weer dieper ingetrapt.

‘Flits!’ Ook aan de andere kant hadden ze er eentje geplaatst…

“Neeeeeeeeee!!!" gierde het door mijn hoofd. "Dit is zo onrechtvaardig! Waarom word ik gestraft omdat ik anderen alleen maar wil helpen? Dit verdien ik niet verdomme!! Ik wil die foto`s nooit binnenkrijgen!”

Daarna werd ik weer rustig, meer gelaten zelfs, en arriveerde op tijd. Jawel, op de minuut af.

Die foto`s? Nooit gehad…

@Marco Pothuizen • Comments(0)//blog.marco-pothuizen.nl/#post15
Next »